• Novinky

        • Blahoželanie k životnému jubileu
          • Blahoželanie k životnému jubileu

            Tento malý veršík je určený pre oslávenca - Juraja Žeňucha - nášho super školníka. Viac vo fotoalbume...

             

            Je mi veľkým potešením,
            želať Ti v deň narodenín,
            veľa zdravia, šťastia veľa,
            všetko, čo si srdce želá.

            Veľa lásky, spokojnosti,
            v celej ďalšej budúcnosti,
            úsmev v tvári, radosť v oku,
            úspech v každom žitia kroku.

          • Americká návšteva

            „Bol to môj prvý kontakt s anglicky hovoriacim človekom a som rada, že som rozumela takmer všetko, čo povedal. Po istom čase som prestala vnímať fakt, že rozpráva cudzím jazykom.  Bol to super pocit.“  Takto opísala Martina Dundová  svoje dojmy  z návštevy Tima Demerse, pracovníka amerického veľvyslanectva v Bratislave, ktorý navštívil našu školu a prednášal študentom tretieho ročníka a septimy o americkom politickom systéme. „Dozvedela som sa mnoho zaujímavosti, najmä o systéme volieb do Kongresu, ktoré sú komplikovanejšie ako na Slovensku“, povedala Alenka Burčíková.  Po úvodnej prednáške nasledovali otázky zvedavých študentov,  ktoré pán Demerse podrobne zodpovedal a ako povedal Radovan Lechman: „Páčilo sa mi najmä, že nám ponúkol aj vlastný názor, nielen oficiálne názory, o ktorých sa môžeme dočítať z novín.“ Sme radi, že Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré si tento príjemný Američan obľúbil a že za svoj domov považuje prenajatý domček v Bratislave a svoj zaslúžený dôchodok chce stráviť niekde na východnom Slovensku, pretože miluje hory a turistiku. A my môžeme dodať len to, že sme radi, že veľvyslanectvo USA na Slovensku organizuje takéto stretnutia svojich pracovníkov so študentmi stredných škôl a nesmierne sa tešíme na ich ponuku v budúcom školskom roku.

          • Memorandová esej

            Pri príležitosti 150. výročia vyhlásenia Memoranda národa slovenského Matica slovenská v spolupráci s Mestom Martin, SNK, SSS a LIC prostredníctvom SNN a ich prílohy Orol tatranský vyhlasuje

            verejnú literárnu súťaž

            MEMORANDOVÁ ESEJ

            Podmienky súťaže:

            Súťaž je verejná, neanonymná a zúčastniť sa na nej môžu autori vo veku do 35 rokov s pôvodnými, doteraz nepublikovanými rukopismi v slovenskom jazyku tematicky súvisiacimi s predmetným významným medzníkom v dejinách slovenského národa. Autor sa môže na súťaži zúčastniť 1 prácou s rozsahom maximálne 5400 znakov vrátane medzier.                                                                 

             

            Súťažné práce treba poslať v 3 vyhotoveniach na adresu:

             

            Slovenské národné noviny, Mudroňova 1, 036 01 Martin 1.

             

            V sprievodnom liste uviesť meno autora, dátum narodenia, adresu, telefónny, resp. mailový kontakt a názov textu. Posielať ich môžete aj na adresu snn@matica.sk so všetkými vyššie uvedenými náležitosťami. Ocenené práce budú publikované v prílohe SNN Orol tatranský, časopise Dotyky, na webe MS i ďalších vyhlasovateľov súťaže.

             

            Uzávierka súťažeje 30. mája 2011, slávnostné vyhlásenie výsledkov bude súčasťou memorandových osláv 3. júna 2011.

             

            Súťažné práce bude posudzovať odborná porota zložená zo zástupcov redakcie SNN, SNK, Spolku slovenských spisovateľov a Literárneho informačného centra. Najlepšie ohodnotené práce a ich autori budú ocenení knižnými a vecnými cenami počas slávnostného vyhlásenie výsledkov.

             

                                                                                                         

          • Deň svätého Floriána

            Pri príležitosti Dňa svätého Floriána sa žiaci prímy a tercie vybrali do sveta, presnejšie na hasičskú stanicu v Sobranciach, aby si  prezreli zariadenie stanice a oboznámili sa s jej fungovaním. Vďaka milému sprievodu príslušníkov zboru sme sa dozvedeli veľa dôležitých vecí a vyskúšali sme si niektoré zariadenia a vybavenie stanice. Jedna z dôležitých informácií pre mládencov bola: "Ak vám horí srdiečko za nejakou devou, nevolajte 150, lebo vám bude horúco, keď vás bude naháňať polícia za zneužívanie integrovaného záchranného systému."

          • Anglické divadlo

            Dnes sme sa zúčastnili na divadelnom predstavení v anglicko-slovenskej verzii. Predstavenie pod názvom Jack and Joe zaujalo všetkých žiakov od prímy po maturantov. Najviac sme sa bavili na "hláškach" hercov, keďže príbeh a jazyk boli vzhľadom na vekové rozpätie divákov pomerne jednoduché.

          • Ľudová pieseň košickej mládeže

            Dňa 5.5.2011 sa v Košiciach uskutočnil VII. ročník speváckej súťaže Ľudová pieseň košickej mládeže, kde si zmerali sily najlepší speváci Košického kraja. Svojím speváckym vystúpením mali predstaviť oblasť kraja, ktorú reprezentovali. Záštitu nad touto súťažou mladých talentov má Košický samosprávny kraj a Matica slovenská. Timka Burčíková (III.OG) súťažila v kategórii ľudových spevákov základných  škôl, v ktorej vybojovala 3.miesto.

            Úprimne gratulujeme!

          • Opäť máme celoslovenského víťaza

            V dňoch 29. -  30. 04. 2011 sa v Trenčianskych Tepliciach uskutočnil 3.ročník Dejepisnej olympiády, kde si zmerali sily víťazi krajských kôl v kategóriách A, B, C, D. Našu školu a celý Košický kraj reprezentoval Rasťo Fiťma (IV.OG), v silnej konkurencii potvrdil svoje kvality a stal sa opäť celoslovenským víťazom  v kategórii C.

            Srdečne blahoželáme !

          • Deň narcisov

            Tak ako každoročne aj tento rok sme sa aktívne zapojili do celoštátnej finančnej zbierky, Deň narcisov, ktorá sa uskutočnila 15.4.2011. Dobrovoľníci boli vybraní z tried 1.A, 2.B a VII.OG. Prostriedky, ktoré vyzbierali aj naši žiaci použije LIGA proti RAKOVINE SR na ďalšie účely pre onkologicky chorých pacientov.

          • Exkurzia Osvienčim

            V dňoch 5.4-6.4. sa žiaci VI.OG, VII.OG, 2.A a 3.A zúčastnili dejepisnej exkurzie v Krakove a Osvienčime. V utorok navštívili kráľovský hrad Wawel a katedrálu, historické námestie v Krakove a v stredu koncentračný tábor v Osvienčime a Birkenau. Veríme, že exkurzia sa stala pre žiakov nezabudnuteľným zážitkom a aj v budúcnosti bude jednou zo zaujímavostí nášho gymnázia.

          • Ruské slovo

            Dňa 21.3.2011 sa uskutočnilo Krajské kolo súťaže RUSKÉ SLOVO, kde našu školu reprezentovali Iveta Ihnatková (kategória próza) z 1.A a Tímea Burčíková (kategória spev) z III.OG. Srdečne blahoželáme.

        • 3. ročník Dejepisnej olympiády
          • 3. ročník Dejepisnej olympiády

            Dňa 21.03.2011 sa v CVČ Domino zišiel výkvet dejepisnej elity Košického kraja, súťažilo sa v piatich postupových kategóriách. Našu školu a okres Sobrance  reprezentoval Rasťo Fiťma, študent IV.OG, ktorý súťažil v silne zastúpenej kategórii C. Rasťo s prehľadom obhájil minuloročné prvenstvo a stal sa aj tento rok víťazom krajského kola DO v kategórii C. V dňoch 29.04. až 30.04. 2011 si v Trenčianskych Tepliciach zmerá svoje sily s víťazmi ostatných krajov Slovenska.
            Rasťo, gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole olympiády.

          • Školské kolo pytagoriády

            Dňa 16.12 sa uskutočnilo školské kolo pytagoriády v kategórii P6, P8. V kategórii P6 žiaci dosiahli veľmi pekné výsledky: Kušnír 21 b, Rudolf 18 b, Jurasova 17 b, Danková 16 b, Dzvoníková 15 b, Serbák 15 b, Lendačová 15 b. Prví traja postupujú do obvodného kola, ktoré sa uskutoční 19.1.2011. V kategórii P8 do obvodného kola postupujú žiaci Ohriska a Ondriková.

          • Človek v ohrození

            V rámci projektu zameraného na zvyšovanie povedomia slovenskej verejnosti o práve na rovnosť, nediskrimináciu a získavania jej podpory pre výchovu k tolerancii a multikulturalizmu, ktorý je financovaný Nadáciou otvorenej spoločnosti sa na Gymnáziu v Sobranciach konala 14.12.2010 diskusia spojená s premietaním filmu "Mladý, hrdý ale nácko" pre triedy II.A, II.B, III.A a VIII.OG.

            Témou diskusie bol extrémizmus, s podtitulkom - Kde končí extrémizmus a kde začína vlastenectvo.

            Na Slovensku sa uskutočnia len 4 premietania.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje