• Novinky

          • Hour of Code - Hodina kódu

            V decembri sme sa na hodinách informatiky zapojili do Hodiny kódu 2022. V Minecrafte si pri tento príležitosti pre nás pripravili únikovú hru - Hour of Code 2022: Escape Estate! Je to dobrodružný program založený na hľadaní, ktorý obsahuje sériu čarovných únikových miestností s pútavými a nápaditými príbehmi spojenými s výpočtovými schopnosťami. Každá z týchto únikových miestností vyžadovala hľadanie a zbieranie indícií, riešenie kódovacích hádaniek a úspešné odomykanie dverí, ktoré viedli ku konečnému úniku z domu.

          • Predvianočná nálada v sekunde

            Vianoce sú sviatkom lásky, radosti a pokoja. V tomto duchu sa niesla atmosféra aj v našej triede, v sekunde. Aspoň na malú chvíľu sme sa zastavili v tomto predvianočnom zhone a spolu s pani profesorkou sme si vychutnali dobroty, ktoré si pre nás pripravila – horúcu čokoládu so šľahačkou, teplučký čajík a perníčky. No a čo k Vianociam ešte patrí? Predsa darčeky! Nezabudli sme ani na tie. V rámci akcie našej školy – „Tajný Santa“ –  sme si navzájom vymenili  darčeky, ktoré nás veľmi potešili. V tomto krásnom duchu a potešení sme sa rozlúčili a začali si užívať predĺžené prázdniny a krásny vianočný čas so svojim rodinami.

            Prajeme krásne vianočné sviatky. Užite si ich v zdraví, láske, radosti a pokoji. Trieda SEKUNDA 

          • Oznam o prerušení vyučovania v dňoch 21.-22.12.2022

            Riaditeľ Gymnázia v Sobranciach v súlade s čl. 5 ods. 2 Metodického usmernenia č. 15/2005-R Ministerstva školstva SR, ktorým sa vydáva Plán opatrení pre základné a stredné školy a školské zariadenia pre prípad pandémie chrípky v  Slovenskej republike a na základe konzultácie a odporúčania RÚVZ v Michalovciach prerušuje výchovno-vzdelávací proces v čase od stredy 21. 12. 2022 do štvrtka 22. 12. 2022 , t. j. 2 dni z dôvodu vysokej chorobnosti chrípkových, chrípke podobných ochorení a iných akútnych respiračných ochorení.

            Riadne vyučovanie sa začína 9. januára 2023.

          • Ako stráviť predvianočný čas a zároveň v sebe prebudiť umeleckého ducha?

            Dňa 13.12.2022 sa naše študentské popoludnie presunulo do Košíc, ktoré nás privítali svojimi tradičnými vianočnými trhmi. Užívali sme si atmosféru rozsvieteného námestia, usmievajúcich sa ľudí navôkol a teplo medového čaju. Neskôr sme sa presunuli do Štátneho divadla Košice na baletné predstavenie tragédie HAMLET, ktorú napísal známy dramatik William Shakespeare. Účinkujúci predviedli skvelý výkon a stvárnili nám tak tento nadčasový príbeh, pri ktorom naskakovali zimomriavky. Domov sme sa vrátili v neskorých hodinách, no plní spoločných zážitkov, pozitívnych dojmov a kultúrneho obohatenia.

             

                                                                                                                         Miriam Železníková, 2. A

          • Exkurzia Steel park Košice

            Dňa 13.12.2022 žiaci kvarty a kvinty navštívili zábavné technické centrum Steel Park v Košiciach. Expozícia im ponúkla aktívne hranie sa s vyše 50 exponátmi demonštrujúcimi príbeh ocele z oblasti hutníctva, geológie, fyziky, chémie, bezpečnosti a strojárstva. Overili si, že svet okolo nás je zaujímavý a to čo je vo vzorcoch funguje aj v Steel parku a je možné sa toho dotknúť. Viaceré fyzikálne procesy si mohli aj sami vyskúšať – ťažiť suroviny v interaktívnom pieskovisku, separovať kovový odpad ovládaním elektromagnetického žeriavu. Dúfame, že prostredníctvom tejto exkurzie sme podnietili kreativitu našich žiakov a rozšírili sme ich vedomosti.

          • Mikuláš v škole

            Tak ako stále, aj tento rok sme si navnadili vianočnú atmosféru mikulášskou nádielkou v podaní septimy. Žiaci celý rok počúvali, a tak ostali odmenení. Ich pozornosť a vedomosti o Vianociach si Mikuláš overil vo vianočnom kvíze.

            Mikuláš, Mikuláš, čas je rýchly, prišiel zas!

            Žiaci septimy

          • Návšteva hokejového zápasu

            V piatok 2.12.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili hokejového zápasu HC Košice - HC 05 Banská Bystrica. A veru, ani tento krát nás HC Košice nesklamali. Pekný hokej v podaní oboch mužstiev nás neraz dvíhal zo sedačiek. Zápas sa skončil výhrou Košíc 6:1. Tento zápas bol pre žiakov skvelým športovým zážitkom a spestrením všedných školských dní.

          • Zmysluplné veci majú zmysel

            Dnes, 5. decembra 2022, sme prostredníctvom workshopu ukončili putovnú výstavu venovanú Anne Frankovej, ktorej sme boli súčasťou celý november 2022. Počas workshopu sme absolvovali aktivity, ktorými sme uzavreli všetko, čo sme počas realizácie výstavy zažili.  Zaznamenali sme svoje poznatky, reakcie a napísali sme krátke odkazy pre ostatných študentských sprievodcov tejto výstavy. Dnešný deň sme si spríjemnili aj sladkými dobrotami a workshop sme si užili naplno. Sme nesmierne vďační za všetko, čo nás lektori z Nadácie Milana Šimečku naučili, za jedinečnú príležitosť, ktorá sa nám vďaka  výstave naskytla a za zmysluplne strávený čas. Síce sme sa na začiatku trochu báli a boli sme neistí, veľmi rýchlo sme sa na výstave cítili ako doma, keď sme si spomenuli na rady lektorov.

            Ďakujeme ti, Tina, že si nás naučila, ako sa stať sprievodcami a nebáť sa.

            Ďakujeme ti, Juraj, že sme sa vďaka tebe cítili na výstave dobre a sebavedomo.

            A ďakujeme tebe,  Angelika, že si nám ukázala, ako môžu mladí ľudia robiť zmysluplné veci a si pre nás vzorom.

            Tereza, Soňa, Vanesa a Sofia

            kvarta

          • DOD 2022 nášho gymnázia konečne prezenčne

            Prvého a druhého decembra 2022 sme v našej škole konečne mohli zrealizovať Dni otvorených dverí nášho gymnázia pre deviatakov, nádejných  budúcoročných prvákov,  prezenčne. Začalo to spoznávaní gymnázia v uvítacej  miestnosti  plnej  informácií, a to nielen o možnostiach štúdia v našom gymnáziu, ale aj o zaujímavých školských a mimoškolských aktivitách v podaní členov nášho mimoriadne aktívneho školského parlamentu. Najdôležitejšou časťou DOD  2022  bolo však objavovanie toho NAJ z našej školy prostredníctvom interaktívnej hry Gymnázium na KLIKJednotlivé tímy sprevádzané žiakmi 1. A  putovali – spoznávali – objavovaliNádejným uchádzačom bolo umožnené nielen nakuknúť do jednotlivých tried a odborných učební, ale sa aj aktívne zapojiť do pripravených aktivít, pokusov či súťažných úloh.

            Veľké ĎAKUJEME patrí žiakom a pedagógom nášho gymnázia, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a realizácii DOD 2022.

            Veríme, že sa s niektorými deviatakmi stretneme v septembri  2023 po úspešnom zvládnutí Testovania 9 a prijímacích skúšok. 

            Zaujímavé momenty boli zvečnené aj fotoobjektívom a môžete si ich pozrieť vo fotoalbume (vďaka Martinovi z oktávy a žiakom 1. A).

            Tešíme sa na VÁS,  budúci prváci!

          • Geografická olympiáda

            Dňa 23.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Zapojení žiaci primy až kvarty súťažili v dvoch kategóriách. Na základe výsledkov v online teste sa do okresného kola prebojovali títo žiaci: v kat. E Soňa Vaľková (kvarta) na 1. mieste, Nina Petrušková (tercia) na 2. mieste a Timea Slivková (tercia) na 3. mieste, v  kat. F sa na 1. mieste umiestnil Gabriel Kalvin (prima) na 2. mieste Zuzana Lukáčová (prima) a na 3. mieste Veronika Tušiková (prima). Všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili školského kola ďakujeme za hojnú účasť, víťazom gratulujeme a želáme im veľa šťastia v okresnom kole.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje