• Novinky

          • Súťaž červeného kríža - Obvodné kolo Družstiev prvej pomoci mladých

            Dňa 23. mája 2018  sa uskutočnilo obvodné kolo zdravotníckej súťaže DPP. Súťaž tradične organizuje Slovenský Červený kríž v Michalovciach pre stredné školy michalovského a sobranského okresu.. Tak ako každý rok,  aj tentoraz sme tam mali svoje zastúpenie, dievčatá – Alexandra Hrubaničová, Michaela Kotorová, Patrícia Ondová, Barbara Podoľáková, Monika Janíková a kapitánka družstva Dominika Balombiniová nás opäť nesklamali a obhájili si  1. miesto z minulého roka. V súťaži sme však mali ešte jedno družstvo dievčat v zložení Alexandra Molnárová, Veronika Targošová, Klaudia Kamencová, Ivana Lupjanová, Jana Hajnusová a kapitánka družstva Valika Rošková, ktoré sa tak isto nedali zahanbiť a získali 2. miesto.  Všetkým srdečne blahoželáme.       

             

             

          • Súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany

             

            Súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany bola  organizovaná sekciou krízového riadenia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a odborom krízového riadenia okresného úradu v Sobranciach. Cieľom tejto súťaže je súťažnou formou overiť vedomosti a schopnosti žiakov so zameraním na ochranu života, zdravia a majetku v mimoriadnych situáciách. Našu školu v tejto súťaži zastupovali dve družstvá z tercie. Družstvo v zložení René Karatník, Ladislav Maxim, Laura Slivková a Kristína Kováčová získali 1. miesto. Druhé družstvo v zložení Žofia Ďačková, Michaela Gombošová, Pavol Michálek a Christopher Schmidt  získali 3. miesto. Obidve družstvá zároveň postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 22. mája 2018 v Košiciach. Všetkým gratulujeme a držíme im prsty.

          • Deň Európy v priestoroch nášho gymnázia

             Deň Európy – 9. máj je oslavou mieru a jednoty v Európe. V tento deň si pripomíname výročie historickej Schumanovej deklarácie. Robert Schuman, francúzsky minister zahraničných vecí, vo svojom prejave prednesenom v Paríži v roku 1950 navrhol novú podobu politickej spolupráce v Európe, ktorá by zabránila vojnám medzi európskymi národmi. Jeho víziou bolo vytvorenie európskej inštitúcie, ktorej úlohou by bolo riadenie spoločného trhu s uhlím a oceľou. Zmluva, ktorá viedla k vytvoreniu takéhoto orgánu, bola podpísaná o rok neskôr. Návrh Roberta Schumana sa považuje za začiatok budovania toho, čo je dnes Európskou úniou.

             

               Junior-ambasádorky - študentky sexty Natália Kozáková Nikola Halaničová v rámci vzdelávacieho programu Ambasádorská škola európskeho parlamentu zrealizovali po prvýkrát Deň Európy aj na našom gymnáziu. Aktivity trvali 4 vyučovacie hodiny po jednej vyučovacej hodine pre triedy terciu, kvartu, 1. A a kvintu.

          • Deň Európy v Košiciach

            Dnešná stredoškolská mládež vyrastá v Európskej únii. Európsky parlament, ako jedna z hlavných inštitúcií Európskej únie, pripravil vzdelávací program pre stredné školy pod názvom Ambasádorská škola Európskeho parlamentu (European Parliament Ambassador School, do ktorého sa v tomto šk. roku zapojila aj naša škola.

                  Cieľom programu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o Európskej únii, podnietiť zvýšenie ich záujmu o európske dianie i o aktívne zapájanie sa doň, vrátane vyššej účasti mladých na eurovoľbách v roku 2019. Európsky parlament je jediným nadnárodným zhromaždením s rozhodovacími právomocami, ktorého členovia a členky sú priamo volení a volené v jednotlivých členských štátoch Európskej únie.

                Tak sme sa my, študenti sexty v piatok 4. 5. 2018 vybrali pre vedomosti a inšpirácie na Deň Európy do nášho krajského mesta. Mesto Košice pripravilo celodenné oslavy tohto dňa na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne. Témou tohtoročného Dňa Európy bola téma  „Európa v nás“.

             

                 Pripravené boli vedomostné súťaže, v ktorých sme si mohli overiť svoje vedomosti o Európskom parlamente a Európskej únii. Svoje zastúpenie mala aj  Kancelária Európskeho parlamentu a Zastúpenie Európskej komisie so svojimi informačnými stánkami. A určite si budeme pamätať, že cestovanie vlakom za 0 eur nie je vždy zadarmo, stojí množstvo času v prípade pokazeného rušňa len pár minút za Košicami ...

          • DEŇ ZEME

            Deň Zeme si naši žiaci pripomenuli 23. apríla aktivitami týkajúcimi sa spoznávania prírody v okolí školy a upravovania areálu školy. Triedy od prímy po kvartu pod vedením septimánov a vyučujúcich súťažili v spoznávaní rastlín v okolí školy, vysadili rastlinky a kvety a vyčistili areál školy od odpadkov. Počas týždňa sa niektorí žiaci zúčastnili na akciách mesta venovaným myšlienke ochrany prírody. 

          • Regionálne kolo súťaže MLADÝ EURÓPAN

             

            Dňa 26.4. 2018 sa v priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach  uskutočnil 13. ročník vedomostnej súťaže Mladý Európan. Súťaž organizovalo Regionálne poradenské a informačné centrum v Košiciach po prvýkrát, pretože predtým sme patrili pod Trebišovské centrum. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo z III. A: Dominika Ďačková, Veronika Kaťuchová a Patrik Molnár. 

            Súťaž prebieha v troch kolách:  prvé kolo - vedomostný test pozostávajúci z 50 otázok, v druhom kole sa lúštila krížovka v európskych jazykoch. V prvých dvoch kolách sa nám darilo. Do tretieho, fináloveho kola postúpili iba 3 najlepšie družstvá z 10 zúčastnených škôl. Našim študentom sa podarilo získať perfektné 2. miesto.  

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje