• Novinky

          • Zahraničná exkurzia Taliansko 2018

            Vo štvrtok 12. apríla 2018 sa 23 študentov našej školy vybralo na cestu do Talianska. Cesta trvala takmer jeden deň, ale my sme ju prežili v skvelej nálade, ktorá nám vydržala celý čas, až do návratu domov. 

            Po príchode do Ríma, keď sme zistili, že nás ani provizórne neubytujú ..., sme využili kúpeľne blízkeho bazéna, aby sme sa „poľudštili“ po noci strávenej v autobuse. Nasledovala prehliadky Ríma, ako ináč - peši (aby sme videli veeeľa, preveľa).

            Ako prvý nás privítal Vatikán. Ako? Dlhočizným radom a precíznou prehliadkou cez rôzne skenovacie zariadenia. Chrám sv. Petra však stál za to 2-hodinové čakanie. Tento chrám je renesančno - baroková stavba, ktorá je najslávnejšia a najviac navštevovaná svätyňa na svete. Po prehliadke chrámu sme išli pokoriť ďalšiu pamiatku, ktorou bola Sixtínska kaplnka. Ďalší deň sme „našli“ fontánu di Trevi, kde sme nezabudli hodiť mincu, aby sme sa do Ríma vrátili. Nezabudli sme ani na Koloseum, námestie Navona, Panteón či Španielske schody. Posledný deň v Taliansku sme ešte navštívili Benátky. Námestie sv. Marca a baziliku sv. Marca ... to sú určite najúžasnejšie pamiatky v Benátkach. Po Benátkach naša cesta smerovala už len domov. Z tohto výletu sme si odniesli krásne zážitky, a opäť by sme sa tam radi vrátili.

            ..... zistili sme tiež že, žiadne Benátky neexistujú. Je iba Venezia. Že angličtina nie vždy pomôže - lebo „vanero“, „vočo“ a iné sa ťažko hľadá v slovníku. Že GPS je na nezaplatenie:)) Niekto sa neviezol vlakom ešte ani na Slovensku a už sa viezol v ITALY rovno poschodovým rýchlovlakom zo stanice s viac ako 30 nástupišťami. Že Slovenky sú najkrajšie a ruža vo Venezii stojí 1 euro (v SO takmer 3 eurá:)) Pizzu si radšej rozrež sám, ináč to bude za 2 eurá. Keď je verejná toaleta zatvorená, tak cestou k inej je aj 5 eurová Fanta:)) Že Mišo Hudák nie je jeden... s nami bol pán šofér - Mišo Hudák II. Od hladu by sme nepomreli, lebo máme hamorskú pekáreň.... ďakujeme. A že na sedenie neslúži len stolička či lavička a na spanie len posteľ či pohovka. A v Benátkach sa autom naozaj nikam nedostanem...... a v Ríme MHD znamená zaručene aj návštevu zubára. A ešte veľa, preveľa iného.

             

          • SOČ

            Natália Petruny – 1. miesto v krajskom kole  SOČ a postup na celoštátnu prehliadku do Žiliny

            Slzám dojatia sa neubránila Natália Petruny zo IV. B triedy pri vyhlasovaní výsledkov  krajského  kola súťaže Stredoškolská odborná činnosť. V jednej z najnáročnejších kategórií, matematika a fyzika, si zaslúžene odniesla 1. miesto a postup na celoštátne finále do Žiliny. Jej práca z fyziky s názvom  Farba kryštálu, kvalitná prezentácia a vedomosti  zaujali odbornú porotu natoľko, že  dokázala zvíťaziť v ťažkej konkurencii stredných odborných škôl a gymnázií z celého košického kraja.

            Natália si tento úspech cení o to viac, že okrem štúdia na našom gymnáziu sa úspešne venuje aj športu – je šesťnásobnou majsterkou Slovenska v džude a rozhodkyňou. Hoci jej na štúdium veľa času nezostáva, dokáže zosúladiť všetky svoje záujmy a povinnosti tak, že naše gymnázium zviditeľňuje v rámci kraja a  Slovenska. 

            Natálii blahoželáme a držíme palce na celoslovenskom finále v Žiline 26. až 28.apríla 2018.

          • DEŇ ZEME

            Oznamujeme žiakom prímy, sekundy, tercie a kvarty, že 23.4.2018 sa budú realizovať aktivity v rámci Dňa Zeme. Príďte oblečení športovo, okrem bežných vyučovacích hodín sa budete jednu hodinu venovať vybraným aktivitám. 

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje