• Novinky

          • „Medzníky 2. svetovej vojny“

             „Medzníky 2. svetovej vojny

            Oblastná organizácia SZPB v Michalovciach v spolupráci s Mestom Sobrance, Školským úradom Sobrance a CVČ Sobrance zorganizovala okresné kolo vedomostnej súťaže „Medzníky 2. svetovej vojny“ dňa 27.3.2018Naše gymnázium v súťaži reprezentovalo družstvo kvarty v zložení: Emka Hrunková, Julka Tomčová a Samo Kovaľ.  Nášmu tímu  sa podarilo zvíťaziť a obhájiť prvenstvo, ktoré aj minulého roku v tejto súťaži získali žiaci gymnázia.  

            Gratulujeme  a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

             

          • Deň otvorených dverí pre osemročné štúdium

            Je sobota 17. marca 2018 a u nás v gymnáziu je už od rána rušno. Vestibul školy sa mení na letiskovú halu, z odborných učební školy sa stávajú atraktívne turistické miesta. Prečo? Všetko je pripravené na Deň otvorených dverí pre budúcich primánov a ich rodičov, aby sa zoznámili s každodenným študentským  životom gymnazistu a prezreli si všetky zákutia nášho gymnázia.

            Na začiatok DOD riaditeľ školy, primáni i sekundáni prezentovali, ako to v našej škole chodí. Najdôležitejšou časťou DOD bolo spoznávanie toho NAJ z našej školy prostredníctvom interaktívnej hry Gymnazisti – cestovatelia. Jednotlivé tímy, sprevádzané žiakmi prímy a sekundy,   súťažili - tvorili – objavovali - zažívali. Prítomní piataci svojou šikovnosťou a vedomosťami potvrdili, že sú výbornými kandidátmi na post primánov nášho gymnázia. BOLI SUPER!

            Oceňujeme, že nielen žiaci, ale aj ich rodičia, obetovali kúsok zo svojho víkendového času, aby nás mohli bližšie spoznať a na základe vlastných skúsenosti zvážiť svoje rozhodnutie stať sa jedným z nás.  TEŠÍME SA NA VÁS,  BUDÚCI PRIMÁNI!

          • Vyučovania počas písomných MS

            V súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) § 150, odst. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje riaditeľ žiakom školy z dôvodu zabezpečenia nerušeného priebehu EČ MS riaditeľské voľno takto:

            13. 3. 2018 majú riaditeľské voľno triedy: II.A, III.A, sexta, septima,

            14. 3. 2018 majú riaditeľské voľno triedy: príma, sekunda, tercia, kvarta, kvinta, sexta, septima, I.A, II.A, III.A.

            V tieto dni sú žiaci týchto tried odhlásení z obedov v ŠJ.

             

          • PLES GYMNAZISTOV

            Johann Wolfgang Goethe už pred mnohými rokmi povedal: „V mladosti každý verí, že svet začal tým, že je tu všetko práve kvôli nemu.“

            A my môžeme len dodať, že práve v deň nášho Plesu gymnazistov zneli jeho slová pravdivejšie ako inokedy. Všetci sme úprimne verili, že svet a najmä slávnostný večer 10. februára patrili práve nám.  Už po štrnástykrát sa dievčatá zmenili na krásne dámy a chlapci na švárnych mužov, aby spolu oslávili svoju mladosť a zažili  svoj, možno aj prvý, ples. Ples gymnazistov, ktorý pre svojich spolužiakov tohto roku, ako býva tradíciou,  organizovali žiaci tretieho ročníka a septimy s veľkou podporou vedenia školy a triednych profesorov. Užili sme si veľa zábavy, stretli milých ľudí, vychutnali si kultúrny program a získali pekné ceny v tombole. Do tanca nám zahrali DJ Paul G and Lucasso a milou bodkou za týmto úžasným večerom bolo vyhlásenie Kráľa a Kráľovnej plesu, ktorými sa stali Patrik Molnár /3.A/ a Dominika Balombiniová /septima/ a Kráľa a Kráľovnej tanečného parketu, ktorými sa stali Ján Laporčák /3.A/ a Miška Kotorová /septima/. Prajeme žiakom sexty a 2.A, aby sa im o rok podarilo pripraviť rovnako krásny ples, ako bol tohtoročný.

          • 64. ročník Hviezdoslavovho Kubína

            Naši žiaci opäť súťažili. Recitátorské hviezdičky  sa tradične popasovali s umeleckým slovom v školskom kole 64. ročníka Hviezdoslavovho Kubína. Predniesli nám prekrásne myšlienky z textov našich aj zahraničných autorov. Tí najúspešnejší nás budú reprezentovať na okresnom kole. Sú to Liana Podoľaková a Hana Hamadejová v II. kategórii, René Karatník a Lívia Hrešová v III. kategórii.  IV. kategóriu reprezentujú Miloslava Dzvoníková a Valéria Rošková.

             Všetkým recitátorom blahoželáme a postupujúcim držíme palce.

          • Logická olympiáda

            V mesiaci február sa uskutočnilo školské kolo Logickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 50 žiakov, z ktorých na celoslovenské kolo postupujú dvaja - Alexander Petruny (K) a Pavol Michalek (T). Blahoželáme.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje