• Novinky

        • Vianočný bazár v meste, 13.12.2015
          • Vianočný bazár v meste, 13.12.2015

            Keď nestačia slová, prichádzajú na rad skutky. Tak sme sa aj my, žiaci Gymnázia v Sobranciach, podujali svojimi skutkami prispieť k čaru Vianoc. S úmyslom pomôcť nadaným a talentovaným  žiakom gymnázia z ekonomicky slabších rodín sme pripravili burzu vlastných ručných prác. Tie sme úspešne predali na Vianočnom bazári organizovanom  mestom Sobrance v rámci akcie Vianoce v meste. Spolupatričnosť  a vôľa prispieť dobrej veci nám vyniesla sumu 256,30 €, ktoré škola použije na podporu tých, ktorí to potrebujú. Ďakujeme  všetkým, ktorí svojimi prácami i peniažkami prispeli a dúfame, že takto darovaná radosť sa im počas nadchádzajúcich sviatkov vráti. Poďakovanie patrí i študentom 1.A, 3.A, sexty a oktávy, ktorých neodradilo počasie a nezlákal nedeľný televízny program a  nezištne reprezentovali svoju školu počas predaja.

          • Vianočný bazár

            Vianočný bazár priniesol šikovnú prácu mladých, ale aj pomáhal znevýhodneným občanom

            n 14.12.2015 17:23 - Sobrance

            Príjemnú atmosféru blížiacich sa sviatkov si mali možnosť Sobrančania užiť aj uplynulú nedeľu. Na programe bolo ďalšie zo série plánovaných podujatí. Tentoraz sa jednalo o novinku a klasické vianočné trhy tak mesto spojilo s dobročinnosťou, ktorá k Vianociam neodmysliteľne patrí.

            Pre svojich obyvateľov pripravilo mesto Vianočný bazár. Ten sa bazár v Sobranciach konal prvýkrát. Cieľom organizátorov bolo v tomto predvianočnom čase pomáhať. Medzi obyvateľmi našli množstvo prívržencov . „Verím, že bazárom začíname v Sobranciach novú tradíciu,“ týmito slovami otvoril Vianočný bazár primátor mesta Pavol Džurina. 

            Na bazáre sa organizačne podieľali pracovníci Technických služieb Sobrance, pracovníci mestského úradu, občianske združenie Di_lit, pedagógovia materských škôl, základných škôl, špeciálnej školy, gymnázia a aj Strednej školy obchodu a služieb v Sobranciach.

            Poctivá práca

            „Odkedy sme sa dozvedeli, že takúto akciu mesto pripravuje, zahájili sme poctivú prípravu. Všetky predvádzané výrobky sú prácou našich žiakov pod vedením pedagógov. Oslovila nás nádherná myšlienka dobročinnosti a pomoci sociálne slabším, pretože naši žiaci tiež pochádzajú z takých pomerov,“ povedala riaditeľka Špeciálnej školy v Sobranciach  Mária Ryníková.

            V jednotlivých stánkoch mohli návštevníci vidieť krásne ručne vyrábané vianočné ozdoby, ikebany, medovníčky a veľa iného. O vianočnú náladu sa starali aj účinkujúci žiaci. „Tento nápad sa mi veľmi páči. Zvlášť oceňujem vianočné bazárové výrobky, ktoré sú nádherné. Výslednú atmosféru dotvárajú aj milé vystúpenia,“ pozitívne hodnotila myšlienku riaditeľka Základnej umeleckej školy v Sobranciach Ružena Hospodárová.

            Charitatívna myšlienka

            Keďže podujatie malo charitatívny rozmer, všetky vyzbierané finančné prostriedky poputujú nadaným deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Organizátorom sa podarilo dodržať stanovený cieľ a vytvoriť peknú rodinnú atmosféru plnú vianočnej pohody.

            „V budúcnosti máme ambíciu zamerať sa ešte viac na pomoc sociálne slabším. Poprinášať z našich skríň veci, ktoré by pomohli rodinám v tomto predvianočnom čase,“ prezradila ďalšie plány manželka primátora, Beáta Džurinová.

            Text a foto: (mr)

            http://nasenovinky.sk/article/60088/vianocny-bazar-priniesol-sikovnu-pracu-mladych-ale-aj-pomahal-znevyhodnenym-obcanom

          • ISIC/EURO 26

            Oznam pre držiteľov preukazov ISIC/EURO26:

            Pre použitie preukazov je nutné mať platnú známku ISIC na aktuálny školský rok, teda na známke musí byť dátum 09/2016. V zahraničí ako aj na Slovensku sa vždy overuje platnosť preukazu na známke, ak chce žiak využívať okrem dopravy aj iné študentské zľavy - napríklad v kinách, kníhkupectvách alebo rôznych obchodoch. Pri nákupe cez internet je preukaz tiež platný len so známkou ISIC na tento školský rok.

            Žiaci, ktorí ešte nemajú aktuálnu známku ISIC, si ju môžu zadovážiť u prof. Petrovej.

        • Súťaž o Ľudovítovi Štúrovi
          • Súťaž o Ľudovítovi Štúrovi

            Dňa 27. 11. 2015 sa konala v CVČ Sobrance súťaž o živote a tvorbe Ľudovíta Štúra. Centrum voľného času v Sobranciach oslovilo žiakov nášho gymnázia a žiakov I. a II. ZŠ v Sobranciach, aby si zmerali sily v tejto vedomostnej súťaži. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo z tercie – Adéla Hadvabová, Dominika Mirdová a Nikola Širochmanová. Za aktívnej podpory obecenstva, ktoré tvorili aj nesúťažiaci žiaci tercie, sa našim dievčatám podarilo získať krásne 1. miesto. Súťažiacim srdečne blahoželáme a držíme palce  aj v ďalších súťažiach.

            Viac vo Fotoalbume ...

        • ORIGAMI
          • ORIGAMI

            Príma a sekunda mali možnosť zoznámiť sa so starým japonským umením origami - skladaním z papiera, keďže skladanie z papiera je zahrnuté aj do učebných osnov výtvarnej výchovy. Najstaršie zmienky o tomto umení pochádzajú z 9. storočia. Najväčší rozkvet zaznamenalo origami v Japonsku na konci 19. storočia a túto obľúbenosť nestratilo ani v súčasnosti.  
            Vďaka odbornému vedeniu pracovníčok Zemplínskeho regionálneho strediska v Michalovciach, si aj naši študenti vyskúšali zložiť ORIZUTU - žeriava, ktorý v Japonsku symbolizuje nádej. Stará legenda hovorí, že každému, kto poskladá tisíc papierových žeriavov, sa splní jeho želanie.

            Fotografie si môžete pozrieť v galérii.  smiley

            PhDr.Dáša Činčárová

             

        • Červené stužky
          • Červené stužky

            Červené stužky sú symbolom boja proti chorobe AIDS.

            Červené stužky sú symbolom 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS.
            Červené stužky sú aj symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS.

            A Aktuálny problém?
            I Individuálny problém?
            D Dlhodobý problém?
            S Spoločenský problém?

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.  Milí študenti, vyzývam Vás, aby sme sa 1. decembra 2015 zapojili do tejto kampane aj my. Pripnime si zajtra všetci malú červenú stužku na hruď a takto podporme celoslovenskú  kampaň boja proti AIDS.

            Mgr. Monika Haniková

             

          • Európsky týždeň boja proti drogám

            Európsky týždeň boja proti drogám, vyhlásený z iniciatívy Európskej únie, bol prvýkrát vyhlásený v roku 1998. Začal sa v Grécku a pokračoval vo všetkých členských štátoch. Neskôr sa stalo nepísanou tradíciou, že v jesenných mesiacoch – osobitne v novembri, sa viac ako inokedy organizujú alebo zviditeľňujú pre verejnosť aktivity, ktoré v konečnom dôsledku napomáhajú k znižovaniu dopytu po drogách.

            V období od 16. do 21. novembra 2015 sa naša škola pripojila svojimi aktivitami k akcii Európsky týždeň boja proti drogám. Podujatia a aktivity, ktoré sa organizovali, mali žiakov upozorniť na nebezpečenstvá, ktoré drogy prinášajú. Žiaci tried príma, sekunda a kvarta sa zapojili do súťaže o najlepšiu antireklamu drog, alkoholu a fajčenia, ktorou vyjadrili svoj postoj k drogám a drogovým závislostiam. Cieľom súťaže bolo poukázať na tvorivosť a vnímavosť žiakov, ako vnímajú aktuálnu problematiku legálnych a nelegálnych drog. Najlepšie práce sú uverejnené na nástenke školy. Za najlepší plagát boli ocenení títo žiaci: príma - Alexandra Petrušková, Laura Slivková, Sofia Elena Popovičová, sekunda - Daniela Vasiľová, Viktória Hadvabová, Karolína Vrančíková, kvarta - Vanesa Danková, Natália Kirilová.

            Dňa 19.11.2015 v rámci preventívnych aktivít proti drogovej závislosti našu školu navštívili policajti z hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach, ktorí zrealizovali besedu o návykových látkach. Tiež predviedli hľadanie drog pomocou vycvičeného policajného psa.

            Na hodinách biológie sa zrealizovali besedy, ktoré boli zamerané na charakteristiku pojmu závislosť, rozdelenie, druhy, dôvody vzniku, prejavy závislostí a vplyv vzniku závislostí na kvalitu života.

        • Ocenenie našej študentky
          • Ocenenie našej študentky

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva  19. novembra 2015 podpredseda KSK Emil Ďurovčík spolu s predsedom Školskej komisie Zastupiteľstva KSK Viliamom Zahorčákom poďakovali za mimoriadne tvorivé, študijné a ľudské kvality, ale aj zodpovednosť, iniciatívnosť a kreatívny prístup žiakov pri plnení študijných povinnosti a ich angažovanosť v mimoškolskej činnosti. Symbolické ocenenie prevzalo spolu 29 jednotlivcov a 4 kolektívy. Medzi ocenenými bola aj naša študentka Natália Petruny.

            K oceneniu jej blahoželáme a prajeme aj veľa úspechov v ďalšej reprezentácii našej školy.

          • OZNAM!!!

            Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach, Mestský úrad Michalovce, Matica slovenská a DMS Michalovce zorganizovali  dňa 12.11.2015 v MsKS V Michalovciach už 39. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie HOROVOV ZEMPLÍN 2015.  Simona Ihnatková (II.B) získala v súťaži 2. miesto. K úspechu srdečne blahoželáme!

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje