• Novinky

          • Okresné kolo 49. ročníka Geografickej olympiády

            Je viac ako potešujúce, že aj v čase dištančnej výučby máme žiakov, ktorým nestačí výučba geografie na vyučovacích hodinách, ale majú skutočný záujem rozšíriť si svoje vedomosti nad rámec toho, čo im určujú školské osnovy a zároveň ukázať tieto nadobudnuté vedomosti aj v takej náročnej súťaži ako je Geografická olympiáda.  

            Dňa 5.2.2021 sa uskutočnilo okresné kolo už 49. ročníka Geografickej olympiády, kde našu školu úspešne reprezentovali žiaci v kategóriách E a F.  V kat. E získal Tomáš Vaľko (tercia) 2. miesto, v kat. F získala Soňa Vaľková (sekunda) 1. miesto a Nina Petrušková (prima) v tej istej kategórii 3. miesto.

            Všetci traja postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 16.4.2021.  

            Gratulujeme a držíme prsty!

            Úspešným riešiteľom v svojej kategórii sa stal aj Peter Vaško (prima), ale bez postupu do KK GEO.

          • OZNAM pre žiakov školy

            Od 25. 1. 2021 pokračujú všetci žiaci vo vzdelávaní dištančnou formou.
            Pri pozitívnej prognóze je očakávaný  predpoklad návratu do škôl od 15. 2. 2021 (pokiaľ sa pandemická situácia nezhorší). V tom prípade by bol predpokladaný termín testovania 
            naplánovaný na víkend pred návratom do škôl.

          • Vianočný pozdrav

            Milí naši žiaci, rodičia a kolegovia,

            máme pred sebou najkrajšie dni roka. Na dvere už zaklopali Vianoce,  sviatky spojené s láskou, rodinou a šťastím. Preto mi dovoľte, aby som vám všetkým poprial, aby ste ich prežili zdraví v kruhu svojich najbližších, aby ste na chvíľu zabudli na všetko zlé a komplikované, čo ste museli riešiť. Jednoducho buďte šťastní a užite si neopakovateľné čaro vianočného stromčeka, sviatočnej večere, hmotných či nehmotných darčekov a hlavne blízkosť ľudí, ktorých máte najradšej.

            Už o pár dní sa skončí ďalší kalendárny rok. Rok 2020, rok zaujímavý číslom, ale najmä zvláštny, neobyčajný a nesmierne ťažký udalosťami, ktoré ho sprevádzali. Veľmi dobre vieme, čo všetko sme tohto roku museli prežiť. Uvidíme, čo nám to v budúcnosti dá, ako sa to prejaví, či nás to niečím obohatilo, alebo nás to iba poriadne zaťažilo a vyčerpalo. Príroda ukázala svoju silu a iba čas ukáže, akí sme silní my a ako sme tento problém zvládli.

            Do nového roka si spoločne poprajme, aby bol lepší ako ten predošlý. Zaželajme si, aby sme boli zdraví a mohli sa tešiť z bežných vecí, aby sme sa nebáli stretnutí a objatí s blízkymi ľuďmi, aby sme sa tešili zo všedných dní strávených doma, v škole či v práci, v kruhu priateľov.

            Prajem všetkým

            nech máte krásne Vianoce,

            kde sa stromček ligoce,

            kde vládne pokoj a pohoda,

            nechýba dobrá nálada.

            Nový rok nech je úspešný,

            každého niečím poteší.

            Nech korona padne na kolená

            a návšteva škôl nech je dovolená.

            Nech zdravíčko nám všetkým slúži

            a každý získa, po čom túži...

            Mgr. M. Mižák 

          • 14. ročník kampane Červené stužky 2020

            Naša škola sa aj tento rok zapojila do kampane pod názvom Červené stužky. Popri iných zaujímavých aktivitách sme sa zapojili aj do online BIO-PSY-SOC olympiády pre žiakov základných a stredných škôl. Žiaci, ktorí absolvovali tento test museli ukázať svoje vedomosti z biológie človeka, psychického zdravia a sociálnych vzťahov so zameraním na tému HIV/AIDS. V olympiáde súťažilo okolo 320 žiakov ZŠ a SŠ z celého Slovenska, a preto nás veľmi teší, že medzi víťazmi olympiády sú aj mená týchto našich žiakov – Dominik Cipa (sekunda), Bianka Petrová (3.A), Ema Hudáková (3.A), Alexandra Nováková (4.A). Gratulujeme a ďakujeme.

          • Zemplínske pero 2020 v digitálnom priestore

            Literárne súťaže sú na to, aby si autori vypočuli názory poroty a videli svoju tvorbu v súvislosti s inými autormi. A to je aj poslaním 22. ročníka regionálnej súťaže pre začínajúcich autorov Zemplínske pero. Do aktuálneho ročníka tejto súťaže sa svojimi prozaickými prácami zapojili dve žiačky nášho gymnázia a Terezka Stašková (sekunda)  svojou poviedkou Neobyčajne obyčajný deň vybojovala v I. kategórii 2. miesto.

            Terezka, ďakujeme, srdečne blahoželáme a prajeme  veľa tvorivých síl a  nápadov!  

             

          • Prieskum KSK k návratu žiakov do škôl

            Vážení rodičia/zákonní zástupcovia žiakov,

            zriaďovateľ nás poveril zrealizovaním ankety ohľadom návratu žiakov do škôl. Napriek tomu, že dátum návratu už nie je aktuálny, prosíme Vás, aby ste sa zúčastnili na hlasovaní v tejto ankete. 

            Ďakujeme a pripájame výzvu od zriaďovateľa. 


            Vážení rodičia,

            v prípade, ak by rozhodnutím Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR došlo od  08.12.2020 k návratu žiakov k prezenčnej forme vyučovania za podmienky, že sa žiak a jeden zákonný zástupca pretestuje antigénovým testom resp. individuálne PCR testami a pre otvorenie škôl by bola podmienka 70% pretestovaných žiakov škôl tak....( zaškrtnite jednu z možností)

            -          Mám záujem o pretestovanie a návrat od 08.12.20200

            -          Nemám záujem o pretestovanie a návrat od 08.12.2020“

          • Výsledky školského kola Olympiády v anglickom jazyku

            Školské kolo 31. ročníka Olympiády v anglickom jazyku sa uskutočnilo v dňoch 24. – 25. 11. 2020. Súťaž pozostávala z dvoch častí. V písomnom teste si súťažiaci zmerali sily v receptívnych zručnostiach - počúvanie s porozumením a čítanie s porozumením a v gramatike a lexike. V ústnej časti súťažiaci v časti role-play viedli rozhovor na určenú tému, ktorá preverila ich slovnú zásobu, schopnosť reagovať a vyjadrovať sa a v druhej časti bolo úlohou súťažiacich vytvoriť príbeh na základe vizuálneho podnetu.

            Súťaže sa zúčastnilo spolu 14 žiakov s nasledovným výsledkom:

             V kategórii 1A /príma, sekunda/:

            1.      miesto: Adam Jaško, sekunda

            2.      miesto: Soňa Vaľková, sekunda

            V kategórii 1B /tercia, kvarta/:

            1.      miesto: Karin Juhaščíková, kvarta

            2.      miesto: Marián Mižák, tercia

            3.      miesto: Liana Podoľaková, kvarta

             V kategórii 2A /1. – 2. roč. SŠ/kvinta, sexta/:

            1.      miesto: Patrik Handra, sexta

            2.      miesto: Lívia Hrešová, sexta

            3.      miesto: Eduard Hvižďak, sexta

            V kategórii 2B /3. – 4. roč. SŠ/septima, oktáva/:

            1.      miesto: Timotej Vaľko, septima

            2.      miesto: Samuel Kovaľ, septima

            3.      miesto: Jana Telehová, 3.A

            V kategórii 2C2 /anglofónni/:

            1. miesto: Samuel Babič, 3.A

             

            Víťazom budú odovzdané diplomy. Ostatní súťažiaci presiahli hranicu minimálneho počtu bodov potrebných pre úspešného riešiteľa a získajú pamätné listiny za účasť.

            V okresnom kole, ktoré sa uskutoční 13.1.2021, nás budú reprezentovať súťažiaci, ktorí skončili na 1. mieste v každej kategórii. Keďže o konečných výsledkoch rozhodovali často minimálne bodové rozdiely medzi súťažiacimi, poďakovanie patrí nielen víťazom, ale všetkým súťažiacim, ktorí presvedčili o výbornom ovládaní jazykových zručností.

             

             

          • Mladý Európan

            19. novembra 2020 sa uskutočnilo celoslovenské kolo 15. ročníka vedomostnej súťaže "Mladý Európan". Vzhľadom na platné protipandemické opatrenia sa finále po prvýkrát uskutočnilo netradične - v online priestore.  

            Celoslovenského kola súťaže sa zúčastnilo 12 súťažných tímov – víťazov regionálnych kôl - zo stredných škôl z celého Slovenska, ktorí si zmerali svoje sily vo vedomostiach z oblasti európskej histórie, geografie, zaujímavostí o EÚ či významných osobností EÚ a jej členských krajín.

            Jeden  z víťazných tímov regionálneho kola bol  aj finálový tím našich študentov: Juliána Tomčová (septima), Samuel Šabak (3. A) a Richard Šeleman (3. A). Hoci sa im nepodarilo umiestniť na prvých troch priečkach, patrí im vďaka za úspešnú reprezentáciu školy a chuť vzdelávať sa vo svojom voľnom čase.

             „Tento ročník súťaže Mladý Európan je veľmi netradičný. Tí, čo sa zúčastnili súťaže v predchádzajúcich rokoch, vedia, že v tejto forme sme finále ešte nerobili, keďže je to súťaž, kde sa zvykneme osobne stretávať. Všetci súťažiaci i pedagógovia však investovali veľmi veľa svojho času a úsilia do prípravy, a preto by bola veľká škoda, keby si svoje široké znalosti nemohli navzájom zmerať a súťaž by sa nekonala. Preto som veľmi rád, že sme našli vhodnú online platformu, ktorá nám umožnila finále súťaže uskutočniť. Súťažiaci boli opäť výborne pripravení, sústredení a šikovní. Navyše preukázali aj veľmi dobré digitálne zručnosti, vďaka čomu mohli  preukázať svoje znalosti o Európe, čo porota patrične ocenila. Pre mňa sú víťazmi všetci súťažiaci, ktorí sa do národného kola prebojovali, a to nielen na základe ich úspechov v regionálnych kolách, ale aj na základe toho, že sa do súťaže zapojili a prejavili záujem prehĺbiť si svoje znalosti o Európe. Aj napriek tomu, že sme s EÚ prepojení už veľa rokov, pri našej práci vidíme, že znalosti o Európe sú v spoločnosti stále nižšie než by mohli byť. No vidíme, že práve mladé generácie sa o Európu zaujímajú a snažia sa o nej čo najviac dozvedieť. To nás veľmi teší a veríme, že to budú môcť aj v praxi čo najviac využiť a šíriť povedomie aj u ostatných. Moje poďakovanie patrí všetkým súťažiacim, pedagógom i partnerom súťaže, vďaka ktorým sa nám podarilo uskutočniť ďalšie úspešné kolo Mladého Európana,“ povedal Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

                                                                                                                                          Mgr. Dedinová

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje