• Novinky

          • BIELA PASTELKA

            Dňa 22. septembra 2023 (piatok) sa v škole uskutoční verejná zbierka Biela pastelka, ktorá zlepšuje život nevidiacich a slabozrakých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Prispieť do zbierky môžete dobrovoľnou sumou. Žiaci školy, poverení vykonaním zbierky, navštívia v priebehu dňa každú triedu jednotlivo.

          • Angličtina pod chorvátskym slnkom - Erasmus+ v Splite

            Keďže sme aktívni účastníci  projektov v rámci programu Erasmus+, tak aj počas letných prázdnin sme sa my, traja členovia nášho pedagogického zboru, zúčastnili jazykových kurzov v Splite, ktoré nám projekt Erasmus+ ponúkol. Tieto kurzy nám umožnili zdokonalenie sa v komunikácií v anglickom jazyku a nadviazanie nových kontaktov s partnerskými školami. Veríme, že absolvovanie týchto kurzov padne na úrodnú pôdu a čoskoro sa zapojíme do nových projektov. Ďakujeme za možnosť absolvovať tieto kurzy.

            Mgr. Bodnár, Mgr. Eľko a Mgr. Škirdová

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

            Obzri sa späť,

            späť do lavíc na tie múry triedy,

            ticho tam leť,

            do ríše pasteliek a kriedy.

            Lavice tried i školský dvor sa zaplnili v tomto školskom roku poslednýkrát. Veselé tváre so  širokými úsmevmi sa lúčili so svojimi spolužiakmi i učiteľmi, aby počas prázdnin načerpali dostatok síl a energie na vstup za brány školy v septembri. Pri bilancovaní celého roka riaditeľ školy poďakoval všetkým aktívnym žiakom  a reprezentantom Gymnázia v Sobranciach za ich aktívnu prácu v rôznych oblastiach, od umeleckej, vedomostnej po športovú. Ocenení žiaci si okrem kníh a vecných odmien odnášali dobrý pocit z toho, že mohli rozvíjať svoje nadanie a ich práca prispela k zviditeľneniu nášho gymnázia.

            Všetkým žiakom i zamestnancom Gymnázia v Sobranciach prajeme pokojné dni prázdnin a dovoleniek, aby sme sa zdraví a plní optimizmu stretli opäť v septembri!

          • Projektové dni v našom gymnáziu

            Ako najlepšie dokázať rozvoj komunikačných a prezentačných zručností získaných projektovou prácou ako verejnou prezentáciou výsledkov a priebehu jednotlivých projektov počas školského roka? Dva dni posledného týždňa školského roka 2022/23 sme venovali prezentácii aktivít našich projektových činností a nebolo ich málo. Od veľkých medzinárodných projektov Erasmus+  spojených s cestovaním, medzinárodných projektov eTwinning ocenených Európskym certifikátom kvality, až po menšie triedne projekty,  naši žiaci dokázali, že sobranské gymnázium žije bohatou a úspešnou projektovou činnosťou. Svojich spolužiakov, žiakov Základnej školy z Komenského 6, primátora i viceprimátora mesta oboznámili s cieľmi, priebehom i výsledkami projektov realizovaných našou školou. Každý z prítomných mal možnosť vypočuť si, aký prínos má projektová činnosť pre účastníkov mobilít, realizátorov projektov a, samozrejme, na celé naše gymnázium.  Veríme, že informácie, ktoré sa dozvedeli, ich budú motivovať  k tomu, aby rozšírili rady tých, ktorí projektmi žijú a v blízkej budúcnosti sa do takýchto aktivít osobne zapoja.

            Ďakujeme všetkým prezentujúcim za dôstojnú reprezentáciu nielen svojej práce a výsledkov, ale predovšetkým nášho gymnázia, ktoré im tieto možnosti poskytuje a podporuje ich.

          • Čo je Zmudri do škôl?

             

            Zmudri do škôl je bezplatný rozvojový program pre školy, ktorý je nadstavbou k bežnému používaniu voľné dostupných video kurzov https://zmudri.sk/zmudri-do-skol .

            Videokurzy a sprievodné materiály priniesli novú dynamiku a žiakov upútali. Kurz sa realizoval na hodinách spoločenskovedného seminára v treťom ročníku. S tímom Zmudri.sk sme súčasťou novej formy vzdelávania, ktorá je pre mladých blízka a atraktívna.

          • Zvyšovanie povedomia o trestno - právnej zodpovednosti

            Dňa 22. 06. 2023 sa študenti sexty a 2. A zúčastnili bloku prednášok zameraných na zvyšovanie povedomia o trestno-právnej zodpovednosti mladistvých. Prezentujúci z Polície SR, Okresnej prokuratúry Michalovce a Oddelenia podpory ochrany detí pred násilím ÚPSVaR nám, študentom, sprostredkovali informácie týkajúce sa spomínanej problematiky a rovnako aj dôsledky činov, ktorých sa mladý človek môže dopustiť. Mali sme aj možnosť zamyslieť sa nad sociálno-patologickými problémami detí a  možnými riešeniami konkrétnych problémov. Aj v tejto dobe sú ľudia, ktorí zažívajú fyzické či psychické  násilie alebo užívajú  rôzne návykové látky... Dozvedeli sme sa aj o možnostiach, ako môžeme pomôcť takýmto ľuďom, kde možno vyhľadať odbornú pomoc. Ide o bezplatnú online platformu link.

            Ďakujeme za edukáciu a sprostredkovanie informácií!

            Miriam Železníková, 2. A

             

             

          • eTwinning škola

            Gymnázium v Sobranciach bolo opäť úspešné pri podávaní žiadosti o udelenie titulu Škola eTwinning. Sme jednou z mála škôl na Slovensku, ktoré sa môžu v rokoch 2023 - 2024 týmto titulom popýšiť. Získali sme ho vďaka úspešným projektom žiakov kvinty a oktávy. Obom projektom bol po udelení národného projektu následne priznaný aj európsky odznak kvality (EQL).  

            Ďakujeme študentom za ich aktívnu prácu a za šírenie dobrého mena školy!

            Z ocenenia sa všetci tešíme!

          • 2. kolo prijímacích skúšok na štvorročné štúdium

            Riaditeľ Gymnázia v Sobranciach po prerokovaní v pedagogickej rade školy dňa 26. 5. 2023 v súlade s § 66 ods. 7 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol o konaní 2. kola prijímacích skúšok do 1. ročníka štvorročného štúdia v školskom roku 2023/2024 s počtom 10 voľných miest. Prihlášky môžete podať cez EduPage alebo v tlačenej podobe poštou, príp. osobne. Prijímacie skúšky na štvorročné štúdium v 2. kole sa uskutočnia v utorok 20. 6. 2023.  Výsledky prijímacích skúšok budú zverejnené na webovej stránke školy dňa 23. 6. 2023.

             

             

          • Školský výlet Praha

            Našou bodkou na konci druhého ročníka bol výlet do veľkolepého historického mesta Praha. Mali sme možnosť navštíviť Národné technické múzeum, obrovskú ZOO a poznávať krásy tohto miesta. Veľmi príjemným zážitkom bola plavba loďou po rieke Vltava, kde nás svojou mohutnosťou očaril slávny Karlov most, po ktorom sme neskôr mali príležitosť poprechádzať sa. Dychberúcou pamiatkou bola monumentálna Katedrála sv. Víta a taktiež červená stavba Baziliky sv. Juraja. Našu pozornosť zaujala aj Zlatá ulička, kde sme pozorovali rozprávkové domčeky vybavené typickými náradiami minulého storočia. Cestou domov sme doháňali hodiny spánku a s úsmevom na tvári snívali o ďalšom takomto úžasnom výlete.

            Mimka Železníková 2.A

          • Erasmus+ - exkurzia do gotického mesta TORUŇ

            Na piaty deň sme sa spolu s poľskými projektovými partnermi vybrali do mesta perníka a Koperníka, do Torune. Počasie nám veľmi neprialo, keďže väčšinu času pršalo, dokonca nám meškal aj vlak.  No čakanie spolu s kamarátmi z Poľska nám ubehlo akosi rýchlo. Počas piatich hodín strávených v Toruni sme mali čas na spoznávanie  prekrásnych historických, prevažne gotických,  stavieb, na návštevu krásnych katedrál, na nákup suvenírov, ale nezabúdali sme ani na naše hladné brušká. Historicko-poznávacia exkurzia bola poslednou aktivitou počas tejto mobility. A stálo to za to. Nie nadarmo je toto mesto Toruň považované za jedno z najkrajších poľských miest. Unavení, no plní dojmov, zážitkov a nezabudnuteľných okamihov sme sa vrátili  do penziónu. Bolo potrebné oddýchnuť si, lebo v piatok skoro ráno nás už čakala cesta späť domov.

          • ZOO Praha - exkurzia

            Po peknom zážitku v Technickom múzeu sme navštívili ZOO v Prahe. Videli sme tam veľa rôznych druhov zvierat a takisto sme mohli vidieť aj predstavenie s tuleňmi. Jedným z najkrajších zážitkov bolo ako sme mohli byť v blízkosti klokanov. Bol to neopísateľný zážitok.

            Bianka Mišová, Tamara Ihnátová 2.A

          • Národné technické múzeum Praha - exkurzia

            Dňa 14.6.2023 sme študenti 2.A triedy navštívili Národné technické múzeum v Prahe. Mali sme možnosť nahliadnuť do histórie automobilov, motocyklov a lietadiel. Taktiež sme si zopakovali poznatky z fyziky, kde sme mohli vidieť rôzne pokusy o elektromagnetizme. Odniesli sme si odtiaľ množstvo nových poznatkov. Cieľom bolo získať nielen nové vedomosti a skúsenosti, ale aj krásne zážitky.

            Samuel Bučko, Pavol Fabišík 2.A

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje