• Novinky

          • Súťaž SČK

            Dňa 22. mája 2013 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže SČK v Michalovciach, kde sa naše študentky 3.A opäť popasovali s niekoľkými náročnými nasimulovanými zraneniami a vybojovali tak krásne 1. miesto. Súťaže sa zúčastnili aj mladšie žiačky kvinty a 2.A a získali tak nové skúsenosti a pekné umiestnenie.

          • Exkurzia Osvienčim 2013

            V dňoch 17. – 18. júna 2013 sme sa my študenti 3.A, 2.A a sexty zúčastnili exkurzie Osvienčim – Krakov – Vielička.

            Prvý deň nášho výletu sa začal v nádhernej soľnej bani Vielička, kde sme mali možnosť spoznať ťažkú prácu baníkov, ale aj výnimočné umelecké skvosty v podobe vytesaných soľných sôch. Oddýchnutí sme druhý deň navštívili kráľovské mesto Krakov, nachádzajúce sa na hornom toku rieky Visla. Exkurziu sme ukončili na pamätnom mieste holokaustu – Osvienčime, kde sme aj takýmto spôsobom vzdali úctu tisíckam obetí. Tu sa náš výlet žiaľ končil a plní nezabudnuteľných spomienok a zážitkov sme už zamierili domov.

          • JAZYKOVÝ KVET

            V tomto školskom roku sa naša škola prvýkrát zapojila  do  súťaže JAZYKOVÝ KVET v prednese poézie a prózy v ruskom a nemeckom jazyku. Srdečne blahoželáme študentom, ktorí reprezentovali našu školu a vybojovali pekné umiestnenie na celoslovenskom  kole v Nitre, ktoré sa konalo 31. mája 2013:  Iveta Ihnátková (3.A) získala 2. miesto v ruskom jazyku a Martin Godočík (sexta)  získal 3. miesto v nemeckom jazyku.

          • ĽUDOVÁ PIESEŇ KOŠICKEJ MLÁDEŽE 2013

            Na  Evanjelickom gymnáziu J. A. Komenského Košiciach  sa v piatok 10. mája 2013  v rámci Dní mesta Košice   konal už deviaty ročník krajského matičného festivalu Ľudová pieseň košickej mládeže. Hlavnými usporiadateľmi tejto ľudovej parády boli Matica slovenská, Magistrát mesta Košice, Základná škola v Jasove, obec Jasov, TV Región a Evanjelické gymnázium J. A. Komenského v Košiciach

            Tímea Burčíková  ( kvinta OGY) – v silnej konkurencii vyspievala 2. miesto  v krajskom kole tejto súťaže v kategórii sólový spev –stredné školy.

            Srdečne blahoželáme!

            Viac vo Fotoalbume yes

          • PRED BRÁNAMI MATURITY 2013

            ... rozlúčka s našimi maturantmi  smiley

            10. mája 2013 odzvonil školský zvonec  maturitnému  ročníku, ktorý bol o vás, milí štvrtáci a oktaváni.  Bol o stužkách,  seminároch, dozvukoch, o nociach strávených pri učení sa maturitných zadaní... Teraz už bude iba spomienkou, ktorú pripomenie aspoň tablo plné usmiatych tvárí vás – maturantov.

            Milí maturanti, stojíte na prahu dospelosti a  práve dnes končíte jednu z najkrajších etáp života. Mladí, plní optimizmu a hlavne očakávaní – to ste vy.  No pre nás navždy ostanete predovšetkým ako študenti, skvelí priatelia, úžasní mladí ľudia, ktorí tu zanechali kúsok seba a s ktorými sa, žiaľ, už musíme rozlúčiť. Človek je spisovateľom vlastnej knihy, ktorá sa volá život. Záleží len od vašej fantázie, aký bude jej príbeh.  Možno si práve vy v mysliach premietate príbeh vašej knihy nevediac,  o čom bude ďalšia kapitola. No tú už bude písať budúcnosť.  Budúcnosť plná prekvapení, ktoré prinášajú plynúce dni.  Teraz však stačí len chcieť a otvoria sa vám dvere tam, kde boli predtým  iba steny.

            Milí štvrtáci a oktaváni,  budúcnosť patrí tomu, kto verí v krásu svojich snov. Maturitné vysvedčenie je tou správnou vstupenkou.  Vykročte smelo a vyslovte tú správnu hlásku! Nech nájdete šťastie, úspech, ba i lásku!

                                                                                                                     Vaši pedagógovia a spolužiaci

            Fotografie zo slávnostnej rozlúčky s maturantmi nájdete vo fotoalbume wink

          • HISTORICKO-POZNÁVACIA EXKURZIA DOMICA – TUTANCHAMONOVO MÚZEUM

            Dňa 30.4.2013 sme sa my, žiaci prímy, sekundy a I.A, zúčastnili dejepisnej exkurzie v jaskyni Domica a Tutanchamonovom múzeu v Košiciach. Návšteva jaskyne bola super, hoc kývajúci sa čln na ľadovej vode nahnal strach nielen prváčkam, ale aj pani profesorke. Našťastie sme sa neokúpali a suchí sme sa pobrali na cestu do múzea v Košiciach, kde si to užívali najmä chalani v rolách egyptských bohov... . Cesta nás riadne unavila, a tak si nejeden z nás v autobuse i pospal.

            Za zorganizovanie exkurzie ďakujeme Mgr. Roškovej a Mgr. Kotorovej a svojou prítomnosťou nás potešil aj pán riaditeľ Mgr. Žoffčák.

                                                                                                                            Študenti 1. A

          • English Essay Competition

            Každoročne sa naša škola zapája do  súťaže v písaní anglických esejí pod názvom English Essay Competition organizovanej Nadáciou otvorenej spoločnosti. English Essay Competition je obľúbená súťaž v písaní anglických esejí pre študentov gymnázií ktorú začala organizovať mimovládna nezisková organizácia. V súčasnosti sa do tejto súťaže zapája takmer polovica gymnázií na Slovensku. Tohto roku sa zapojilo 902 študentov, čo je úctyhodné číslo. O to väčšiu radosť máme z toho, že MICHAL MIŽÁK, študent sexty, postúpil do užšieho výberu 78 semifinalistov a dostal čestné uznanie v kategórii mladších žiakov. Tešíme sa z jeho úspechu, najmä preto, lebo sa tejto súťaže zúčastnil po prvýkrát a preňho to bolo druhé pekné ocenenie jeho jazykových znalostí po 3. mieste v krajskom kole olympiády v anglickom jazyku kategórie 2.A. We are proud of you...just keep on working!

          • Deň Zeme 22.4.2013

            Deň Zeme sme si pripomenuli aj na našej škole. Triedy príma, sekunda a tercia poupratovali okolie školy, pred školou sme zasadili kvety a trieda tercia si pre mladších spolužiakov pripravila rôzne súťaže a aktivity, pozri fotogalériu. Týmto chceme poďakovať všetkým zúčastneným triedam za skrášlenie okolia našej školy.

          • RUSKÉ SLOVO 2013

            Dňa  12. 04. 2013 sa v Michalovciach uskutočnilo krajské kolo súťaže Ruské slovo, v ktorom naši žiaci opäť potvrdili, že patria medzi tých najlepších. Michaela Kotorová (sekunda)  získala  3. miesto  v prednese prózy v 1. kategórii a Iveta Ihnátková (3.A) vybojovala 1. miesto v prednese prózy  v  2. kategórii.  Tímea Burčíková (kvinta) získala 2. miesto v sólovom speve ruských piesní a študentky Martina Nadzamová (4.B) a Tímea Burčíková  (kvinta) vyspievali 2. miesto v duetách.  Všetky  súťažiace postupujú na celoslovenské kolo.

            Blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole!

          • JAZYKOVÝ KVET 2013

            Jazykový kvet je akreditovaná postupová súťaž v cudzích jazykoch. Krajské finále tejto súťaže sa uskutočnilo  dňa 11. 04. 2013 v Košiciach.  Sme pyšní na študentov, ktorí reprezentovali našu školu a vybojovali pekné umiestnenie a postup na celoslovenské kolo:  Iveta Ihnátková (3.A) získala 1. miesto  a  Michaela Kotorová (sekunda) získala  2. miesto v prednese prózy v ruskom jazyku. Martin Godočík (sexta)  získal 1. miesto v nemeckom jazyku.

            Súťažiacim srdečne blahoželáme, Ivetke a Martinovi želáme veľa úspechov v celoslovenskom finále!

          • OZNAM pre stravníkov ŠJ

            Prihlasovanie na obedy:

            Na obedy je možné sa prihlásiť kedykoľvek u vedúcej ŠJ. Môžu sa prihlásiť aj stravníci, ktorí sa budú stravovať nepravidelne, len niektoré dni v týždni.

            Odhlasovanie z obedov:

            Z obedov je možné sa odhlásiť:

            • v prípade plánovanej akcie 48 hodín vopred v čase od 7.30 hod. do 15.00 hod.
            • v prípade choroby stravníka v čase od 7.30 hod. najneskôr do 8.00 hod. v deň návštevy lekára
            • osobne u vedúcej ŠJ
            • telefonicky na telef. čísle 056/652 10 20
            • cez internet na webovej stránke školy www.gsobrance.edupage.sk

             

            Úhrada stravného:

            • poštovou poukážkou (na pošte)
            • trvalým príkazom na číslo účtu 7000215054/8180
            • internetbankingom (do poznámky uviesť meno a priezvisko žiaka a triedu)

             

            Cena obeda pre žiaka:

            1,16 Eur - žiaci tried PRÍMA, SEKUNDA, TERCIA, KVARTA (11 až 15 rokov)

            1,27 Eur - žiaci tried SEXTA, SEPTIMA, OKTÁVA, I.A, I.B, II.A, III.A, IV.A (15 až 19 rokov)

            Oznam_SJ.pdf

          • Dejepisná olympiáda 2013

            V CVČ Domino Košice sa 4. 04. 2013 uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády.  Michal Senič (tercia OGY), víťaz okresného kola, vybojoval  5. miesto  a stal sa úspešným riešiteľom krajského kola tejto predmetovej olympiády.

            Srdečne gratulujeme!

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

            Vzdelanie má svoju nepopierateľnú hodnotu v živote každej spoločnosti. Je preto samozrejme, že prácu ľudí, ktorí ju vykonávajú v jej prospech si treba vážiť a náležite ju oceniť. 28. marec – deň narodenia učiteľa národov, Jána Amosa Komenského, je tým správnym časom, kedy Mestský úrad v Sobranciach oceňuje prácu učiteľov. Toho roku ocenili prácu našej pani profesorky Anny Tomašurovej, ktorá už 30 rokov pomáha vzdelávať, vychovávať a formovať mladú generáciu žiakov základných škôl a gymnázia. Prajeme jej ešte veľa trpezlivosti, elánu a radosti pri vykonávaní tohto pekného povolania.

          • Moderný návrat k tradíciam

            V mesiaci marec začne na našej škole inovatívny projekt s názvom: "Moderný návrat k tradíciám". Úlohou projektu je sprístupniť  tradície v oblasti výroby rôznych doplnkov domácností v dobe Zemplínskej a Užskej župy tak, ako to vyrábali naše prastaré mamy. Poukázať na význam tradícií a ich posolstvo aj v dnešnej technickej dobe. Transformáciou tradičných techník moderným spôsobom motivovať mládež k ručnej práci a rozvíjať tak estetické umenie. Projekt končí 31.10.2013.

            Počet účastníkov - 10. Hláste sa na: petrova.adria@gmail.com

          • Dejepisná olympiáda 2013

            V CVČ Zvonček v Sobranciach sa dňa 5. 2. 2013 uskutočnilo okresné kolo 5. ročníka Dejepisnej olympiády, kategórie E, F, D, C.  Michal Senič  (tercia) získal 1. miesto, stal sa víťazom okresného kola v kategórii D a bude reprezentovať našu školu a okres Sobrance v krajskom kole tejto súťaže dňa 4.4. 2013.  Patrik Juhas (príma) vybojoval v kategórii E 2. miesto.

            Víťazom blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!

          • ŠALIANSKY MAŤKO 2013

            Dňa  29. 1. 2013  sa v CVČ Zvonček  v Sobranciach  uskutočnilo okresné kolo  súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. V tretej kategórii vybojovala 2. miesto  žiačka sekundy OGY Michaela Kotorová.

            Srdečne blahoželáme!

          • Gymnaziálny päťboj

            Dňa 5.12.2012 sa na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach  uskutočnila súťaž: „Gymnaziálny päťboj  prírodovedcov“, ako súťaž družstiev medzi gymnáziami Zemplínskeho regiónu v riešení úloh prírodovedného charakteru, teda úloh súvisiacich s matematikou, fyzikou, chémiou, biológiou a informatikou pre žiakov 3. ročníka strednej školy. Družstvo našej školy tvorili žiaci: Patrik Bak ( 2.A), Pavol Cipa (septima), Ján Tkáč (septima), Jana Čikovská ( 3.A), Iveta Ihnátková (3.A) a obsadili  1. miesto, za čo im srdečne blahoželáme.

            diplom.docx

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje