• Novinky

          • Európsky deň jazykov

            Európsky deň jazykov si žiaci našej školy pripomenuli zaslaním prác do súťaže EDJ MOTÝLE, ktorú vyhlásilo jazykovevzdelavanie.sk. Žiaci tvorili postery, na ktorých zobrazovali autorov z dvoch rôznych krajín, pričom hľadali spoločný znak, ktorý spisovateľov spája.

            Dielka súťažiacich bude hodnotiť porota, ale i verejnosť do 8.10. 2023. Aj vy máte možnosť podporiť žiakov našej školy, ktorí súťažili ako jednotlivci aj ako tímy. Hlasovať môžete na odkaze https://www.jazykovevzdelavanie.sk/2023/10/edj-motyle-2023/ .

            Ďakujeme žiakom tercie, kvarty, kvinty a sexty za ich kreatívne dielka!

            Svojimi prácami do súťaže prispeli:

            Sára Kocurová (T), Karin Žeňuchová (K), Štefánia Merganičová (SX), Marcela Mária Marcinová (SX) a žiaci kvinty, ktorí pracovali v dvojiciach Sára Hreňová + Sofia Godočíková, Terézia Stašková + Alžbeta Kavková, Soňa Vaľková + Vanesa Godočíková, Tomáš Gallik + Xaver Gavula, Adam Jaško + Cipa Dominik.

          • DEŇ NEZÁBUDIEK

            Dňa 4. októbra 2023 (streda) sa v škole uskutoční verejná finančná zbierka, ktorú každoročne organizuje Liga za duševné zdravie. Prispieť do zbierky môžete dobrovoľnou sumou a ako poďakovanie dostanete modrú nezábudku. Žiaci školy, poverení vykonaním zbierky, navštívia v priebehu dňa každú triedu jednotlivo.

          • ZLATÉ BOBULE 2023 pre našich gymnazistov

            Už sa stalo tradíciou, že mesto Sobrance oceňuje žiakov, ktorí dosahujú vynikajúce výsledky v rôznych olympiádach či súťažiach. V piatok 22. 9. 2023 boli slávnostne ocenení cenou ZLATÉ BOBULE 2023  naši študenti Ján Sklár (sekunda), Adam Jaško (kvinta), Janka Fečíková (septima), Miriam Železníková (3.A) a Sarah Mária Tothová (4.A). Primátor mesta Sobrance vyslovil poďakovanie oceneným, ktorí na sebe pracovali a dosiahli vynikajúce úspechy v rôznych oblastiach. Títo žiaci úspešne reprezentovali seba, svoju školu, a samozrejme, aj naše mesto.  Zo srdca im poprial veľa zdravia,  šťastia, elánu a mnoho úspechov.

            Srdečne blahoželáme!

          • Európsky deň jazykov

            Okrídlený výraz „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“ si v našom gymnáziu pripomíname denne.  Učenie sa cudzích jazykov berieme ako samozrejmosť, ako nevyhnutnosť na fungovanie v európskom spoločenstve, ako spôsob prijímať informácie z celého sveta, prezentovať sa vo svete a osobnostne rásť. Preto nielen dnešný deň, 26. september – Európsky deň jazykov, ale každučký deň si uvedomujeme dôležitosť schopnosti komunikovať so svetom. Vďaka medzinárodným projektom máme priateľov medzi rovesníkmi z mnohých krajín a neustále sa snažíme rozširovať sieť škôl a krajín, s ktorými spolupracujeme. Preto dnes, 26.septembra 2023, sme oslavovali. Nielen jazyky sveta, ale predovšetkým seba – lebo výsledok  našich snáh má sladké ovocie – možnosti cestovať, študovať v zahraničí, zdokonaľovať sa, nachádzať si priateľov. Pre toto všetko bol dnešný deň trochu iný. A aj preto, lebo k nám po dlhšom čase znovu zavítali herci Martinského divadelného centra  s predstavením v anglickom jazyku. Príjemná hodinka strávená prežívaním príbehu mladíka, ktorý si uvedomí priority a životné hodnoty a ide za svojím šťastím.  Ďakujeme hercom za skvelý výkon a výbornú atmosféru  a tešíme sa ďalší kultúrny zážitok v budúcom školskom roku.  ZR

          • BIELA PASTELKA

            Dňa 22. septembra 2023 (piatok) sa v škole uskutoční verejná zbierka Biela pastelka, ktorá zlepšuje život nevidiacich a slabozrakých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Prispieť do zbierky môžete dobrovoľnou sumou. Žiaci školy, poverení vykonaním zbierky, navštívia v priebehu dňa každú triedu jednotlivo.

          • Angličtina pod chorvátskym slnkom - Erasmus+ v Splite

            Keďže sme aktívni účastníci  projektov v rámci programu Erasmus+, tak aj počas letných prázdnin sme sa my, traja členovia nášho pedagogického zboru, zúčastnili jazykových kurzov v Splite, ktoré nám projekt Erasmus+ ponúkol. Tieto kurzy nám umožnili zdokonalenie sa v komunikácií v anglickom jazyku a nadviazanie nových kontaktov s partnerskými školami. Veríme, že absolvovanie týchto kurzov padne na úrodnú pôdu a čoskoro sa zapojíme do nových projektov. Ďakujeme za možnosť absolvovať tieto kurzy.

            Mgr. Bodnár, Mgr. Eľko a Mgr. Škirdová

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

            Obzri sa späť,

            späť do lavíc na tie múry triedy,

            ticho tam leť,

            do ríše pasteliek a kriedy.

            Lavice tried i školský dvor sa zaplnili v tomto školskom roku poslednýkrát. Veselé tváre so  širokými úsmevmi sa lúčili so svojimi spolužiakmi i učiteľmi, aby počas prázdnin načerpali dostatok síl a energie na vstup za brány školy v septembri. Pri bilancovaní celého roka riaditeľ školy poďakoval všetkým aktívnym žiakom  a reprezentantom Gymnázia v Sobranciach za ich aktívnu prácu v rôznych oblastiach, od umeleckej, vedomostnej po športovú. Ocenení žiaci si okrem kníh a vecných odmien odnášali dobrý pocit z toho, že mohli rozvíjať svoje nadanie a ich práca prispela k zviditeľneniu nášho gymnázia.

            Všetkým žiakom i zamestnancom Gymnázia v Sobranciach prajeme pokojné dni prázdnin a dovoleniek, aby sme sa zdraví a plní optimizmu stretli opäť v septembri!

          • Projektové dni v našom gymnáziu

            Ako najlepšie dokázať rozvoj komunikačných a prezentačných zručností získaných projektovou prácou ako verejnou prezentáciou výsledkov a priebehu jednotlivých projektov počas školského roka? Dva dni posledného týždňa školského roka 2022/23 sme venovali prezentácii aktivít našich projektových činností a nebolo ich málo. Od veľkých medzinárodných projektov Erasmus+  spojených s cestovaním, medzinárodných projektov eTwinning ocenených Európskym certifikátom kvality, až po menšie triedne projekty,  naši žiaci dokázali, že sobranské gymnázium žije bohatou a úspešnou projektovou činnosťou. Svojich spolužiakov, žiakov Základnej školy z Komenského 6, primátora i viceprimátora mesta oboznámili s cieľmi, priebehom i výsledkami projektov realizovaných našou školou. Každý z prítomných mal možnosť vypočuť si, aký prínos má projektová činnosť pre účastníkov mobilít, realizátorov projektov a, samozrejme, na celé naše gymnázium.  Veríme, že informácie, ktoré sa dozvedeli, ich budú motivovať  k tomu, aby rozšírili rady tých, ktorí projektmi žijú a v blízkej budúcnosti sa do takýchto aktivít osobne zapoja.

            Ďakujeme všetkým prezentujúcim za dôstojnú reprezentáciu nielen svojej práce a výsledkov, ale predovšetkým nášho gymnázia, ktoré im tieto možnosti poskytuje a podporuje ich.

          • Čo je Zmudri do škôl?

             

            Zmudri do škôl je bezplatný rozvojový program pre školy, ktorý je nadstavbou k bežnému používaniu voľné dostupných video kurzov https://zmudri.sk/zmudri-do-skol .

            Videokurzy a sprievodné materiály priniesli novú dynamiku a žiakov upútali. Kurz sa realizoval na hodinách spoločenskovedného seminára v treťom ročníku. S tímom Zmudri.sk sme súčasťou novej formy vzdelávania, ktorá je pre mladých blízka a atraktívna.

          • Zvyšovanie povedomia o trestno - právnej zodpovednosti

            Dňa 22. 06. 2023 sa študenti sexty a 2. A zúčastnili bloku prednášok zameraných na zvyšovanie povedomia o trestno-právnej zodpovednosti mladistvých. Prezentujúci z Polície SR, Okresnej prokuratúry Michalovce a Oddelenia podpory ochrany detí pred násilím ÚPSVaR nám, študentom, sprostredkovali informácie týkajúce sa spomínanej problematiky a rovnako aj dôsledky činov, ktorých sa mladý človek môže dopustiť. Mali sme aj možnosť zamyslieť sa nad sociálno-patologickými problémami detí a  možnými riešeniami konkrétnych problémov. Aj v tejto dobe sú ľudia, ktorí zažívajú fyzické či psychické  násilie alebo užívajú  rôzne návykové látky... Dozvedeli sme sa aj o možnostiach, ako môžeme pomôcť takýmto ľuďom, kde možno vyhľadať odbornú pomoc. Ide o bezplatnú online platformu link.

            Ďakujeme za edukáciu a sprostredkovanie informácií!

            Miriam Železníková, 2. A

             

             

          • eTwinning škola

            Gymnázium v Sobranciach bolo opäť úspešné pri podávaní žiadosti o udelenie titulu Škola eTwinning. Sme jednou z mála škôl na Slovensku, ktoré sa môžu v rokoch 2023 - 2024 týmto titulom popýšiť. Získali sme ho vďaka úspešným projektom žiakov kvinty a oktávy. Obom projektom bol po udelení národného projektu následne priznaný aj európsky odznak kvality (EQL).  

            Ďakujeme študentom za ich aktívnu prácu a za šírenie dobrého mena školy!

            Z ocenenia sa všetci tešíme!

          • 2. kolo prijímacích skúšok na štvorročné štúdium

            Riaditeľ Gymnázia v Sobranciach po prerokovaní v pedagogickej rade školy dňa 26. 5. 2023 v súlade s § 66 ods. 7 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol o konaní 2. kola prijímacích skúšok do 1. ročníka štvorročného štúdia v školskom roku 2023/2024 s počtom 10 voľných miest. Prihlášky môžete podať cez EduPage alebo v tlačenej podobe poštou, príp. osobne. Prijímacie skúšky na štvorročné štúdium v 2. kole sa uskutočnia v utorok 20. 6. 2023.  Výsledky prijímacích skúšok budú zverejnené na webovej stránke školy dňa 23. 6. 2023.

             

             

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje