• Novinky

          • Ruské slovo

            Priaznivci ruskej literatúry a ruských piesní mali možnosť zmerať si svoje sily v 17. ročníku KK súťaže Ruské slovo. Podujatie sa konalo na 1. ZŠ v Michalovciach a súťažili žiaci základných a stredných škôl v prednese poézie, prózy a speve. Všetci sa tešíme z úspechov našich žiakov, ktorí získali takéto umiestnenie:

            1. miesto – Sarah Mária Tothová (III.A) – prednes poézie SŠ

            2. miesto – Hana Hamadejová (sexta) – prednes prózy SŠ

            2. miesto – Kristína Janusiková (septima) – sólový spev SŠ, na hudobnom nástroji sprevádzal  – Ladislav Maxim (oktáva)

            3. miesto – Anna Janíkova, Tamara Michalková, Sara Kocurová (žiačky Sekundy) – skupinový spev ZŠ, na hudobnom nástroji sprevádzal – Jakub Papač (sexta)

            3. miesto – Natália Sopková, Jozef Fabišík (žiaci IV.A) – skupinový spev SŠ, na hudobnom nástroji sprevádzal  – Jakub Papač (sexta)

            Všetkým blahoželáme a Sarah držíme prsty v celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať budúci týždeň v Košiciach. Všetci veríme, že táto súťaž odolá nepriaznivej politickej situácii a  naďalej bude žiakom poskytovať priestor pre rozvoj a uplatnenie ich talentov.

          • Aj náš víťazný projekt eTwinning môže byť inšpiráciou...

            „Krásny projekt, aktuálna téma, dojemné...  alebo ....inšpiratívny projekt a pre budúcnosť stále potrebný! Vysoko aktuálne,  blahoželáme vyučujúcej a jej šikovným žiakom! Výborné...“

            Aj takéto komentáre som si mohla prečítať od kolegov, učiteľov,  po prezentácii nášho oceneného medzinárodného projektu eTwinning (protivojnový autorský zborník poviedok) v utorok 7. februára 2023 v rámci už tretieho inšpiračného stretnutia s učiteľmi.

            Aj ďalšie víťazné projekty eTwinning boli veľmi podnetné, inšpiratívne a tematicky veľmi rozdielne. Predstavené bolo aj európske udržateľné mesto, ekologické správanie partnerov eTwinning alebo, čo je skutočné a čo falošné v online priestore. Každý z víťazných projektov bol iný, no všetky boli skvelo spracované. Za každým projektom bol kus poriadnej práce žiakov a projektových partnerov pod vedením ich kreatívnych učiteľov.  TeachMeet do bodky splnil svoje poslanie - učiť sa navzájom z dobrých príkladov a realizácie projektov a vytvárať tak komunitu so spoločným cieľom: zábavnou a inovatívnou formou vzdelávať svojich žiakov a študentov, pracovať na svojom profesijnom a osobnom raste.  Ďakujem za takúto možnosť!

             Mgr. Svetlana Kotorová

            realizátorka oceneného medzinárodného projektu eTwinning

          • Ekonomická olympiáda

            Ekonomická olympiáda je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí stredoškolákov v tomto odbore. Dňa 26. januára  2023 sa v Košiciach konalo Krajské kolo ekonomickej olympiády, v ktorom našu školu reprezentovali Martin Mirda (oktáva) a Vladimír Soták (IV. A). Výsledky krajského kola ekonomickej olympiády sa dozvieme až v apríli.

          • Erasmus+ Act 4 Non Toxic Lifestyle

            Diverzita - jedno zo základných slov erazmáckeho slovníka - sa tentokrát naplno prejavila v počasí. Zababušení od hlavy po päty sme v piatok v noci opúšťali zasnežené Slovensko a dnes sme si naplno užívali slnečný Neapol. Preskúmali sme slnkom zaliate ulice, ochutnali pravú taliansku pizzu. Prvá európska diverzita sa začne až zajtra, keď sa k nám pripoja ďalší projekoví partneri - naša erazmácka rodina 😍.  Veľmi sa tešíme na spoločné aktivity 😃😃😃.  

          • Výsledky okresného kola Olympiády v anglickom jazyku

            Dňa 19.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v Michalovciach. V kategórii 1B Terezka Stašková obsadila 3. miesto. Do krajského kola postupujú v kategórii 2A Katarína Jevčiková (sexta) a v kategórii 2B Patrik Handra (oktáva). Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 16.2.2023 v Košiciach. V krajskom kole nás bude reprezentovať aj Veronika Sophia Mata z prímy v kategórii 1C, pre ktorú sa okresné kolo nekonalo. 

          • Valentínsky ples

            Milí gymnazisti!

            Srdečne Vás pozývame na Valentínsky ples, ktorý sa uskutoční 11.2.2023. Do tanca nám zahrá hudobná skupina Pocit.

            Cena lístka je 37€.

            Lístky si môžete kupovať v triedach septima a 3.A

            Tešíme sa na Vás. 

          • Hour of Code - Hodina kódu

            V decembri sme sa na hodinách informatiky zapojili do Hodiny kódu 2022. V Minecrafte si pri tento príležitosti pre nás pripravili únikovú hru - Hour of Code 2022: Escape Estate! Je to dobrodružný program založený na hľadaní, ktorý obsahuje sériu čarovných únikových miestností s pútavými a nápaditými príbehmi spojenými s výpočtovými schopnosťami. Každá z týchto únikových miestností vyžadovala hľadanie a zbieranie indícií, riešenie kódovacích hádaniek a úspešné odomykanie dverí, ktoré viedli ku konečnému úniku z domu.

          • Predvianočná nálada v sekunde

            Vianoce sú sviatkom lásky, radosti a pokoja. V tomto duchu sa niesla atmosféra aj v našej triede, v sekunde. Aspoň na malú chvíľu sme sa zastavili v tomto predvianočnom zhone a spolu s pani profesorkou sme si vychutnali dobroty, ktoré si pre nás pripravila – horúcu čokoládu so šľahačkou, teplučký čajík a perníčky. No a čo k Vianociam ešte patrí? Predsa darčeky! Nezabudli sme ani na tie. V rámci akcie našej školy – „Tajný Santa“ –  sme si navzájom vymenili  darčeky, ktoré nás veľmi potešili. V tomto krásnom duchu a potešení sme sa rozlúčili a začali si užívať predĺžené prázdniny a krásny vianočný čas so svojim rodinami.

            Prajeme krásne vianočné sviatky. Užite si ich v zdraví, láske, radosti a pokoji. Trieda SEKUNDA 

          • Oznam o prerušení vyučovania v dňoch 21.-22.12.2022

            Riaditeľ Gymnázia v Sobranciach v súlade s čl. 5 ods. 2 Metodického usmernenia č. 15/2005-R Ministerstva školstva SR, ktorým sa vydáva Plán opatrení pre základné a stredné školy a školské zariadenia pre prípad pandémie chrípky v  Slovenskej republike a na základe konzultácie a odporúčania RÚVZ v Michalovciach prerušuje výchovno-vzdelávací proces v čase od stredy 21. 12. 2022 do štvrtka 22. 12. 2022 , t. j. 2 dni z dôvodu vysokej chorobnosti chrípkových, chrípke podobných ochorení a iných akútnych respiračných ochorení.

            Riadne vyučovanie sa začína 9. januára 2023.

          • Ako stráviť predvianočný čas a zároveň v sebe prebudiť umeleckého ducha?

            Dňa 13.12.2022 sa naše študentské popoludnie presunulo do Košíc, ktoré nás privítali svojimi tradičnými vianočnými trhmi. Užívali sme si atmosféru rozsvieteného námestia, usmievajúcich sa ľudí navôkol a teplo medového čaju. Neskôr sme sa presunuli do Štátneho divadla Košice na baletné predstavenie tragédie HAMLET, ktorú napísal známy dramatik William Shakespeare. Účinkujúci predviedli skvelý výkon a stvárnili nám tak tento nadčasový príbeh, pri ktorom naskakovali zimomriavky. Domov sme sa vrátili v neskorých hodinách, no plní spoločných zážitkov, pozitívnych dojmov a kultúrneho obohatenia.

             

                                                                                                                         Miriam Železníková, 2. A

          • Exkurzia Steel park Košice

            Dňa 13.12.2022 žiaci kvarty a kvinty navštívili zábavné technické centrum Steel Park v Košiciach. Expozícia im ponúkla aktívne hranie sa s vyše 50 exponátmi demonštrujúcimi príbeh ocele z oblasti hutníctva, geológie, fyziky, chémie, bezpečnosti a strojárstva. Overili si, že svet okolo nás je zaujímavý a to čo je vo vzorcoch funguje aj v Steel parku a je možné sa toho dotknúť. Viaceré fyzikálne procesy si mohli aj sami vyskúšať – ťažiť suroviny v interaktívnom pieskovisku, separovať kovový odpad ovládaním elektromagnetického žeriavu. Dúfame, že prostredníctvom tejto exkurzie sme podnietili kreativitu našich žiakov a rozšírili sme ich vedomosti.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje