• Novinky

          • Mikuláš v škole

            Tak ako stále, aj tento rok sme si navnadili vianočnú atmosféru mikulášskou nádielkou v podaní septimy. Žiaci celý rok počúvali, a tak ostali odmenení. Ich pozornosť a vedomosti o Vianociach si Mikuláš overil vo vianočnom kvíze.

            Mikuláš, Mikuláš, čas je rýchly, prišiel zas!

            Žiaci septimy

          • Návšteva hokejového zápasu

            V piatok 2.12.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili hokejového zápasu HC Košice - HC 05 Banská Bystrica. A veru, ani tento krát nás HC Košice nesklamali. Pekný hokej v podaní oboch mužstiev nás neraz dvíhal zo sedačiek. Zápas sa skončil výhrou Košíc 6:1. Tento zápas bol pre žiakov skvelým športovým zážitkom a spestrením všedných školských dní.

          • Zmysluplné veci majú zmysel

            Dnes, 5. decembra 2022, sme prostredníctvom workshopu ukončili putovnú výstavu venovanú Anne Frankovej, ktorej sme boli súčasťou celý november 2022. Počas workshopu sme absolvovali aktivity, ktorými sme uzavreli všetko, čo sme počas realizácie výstavy zažili.  Zaznamenali sme svoje poznatky, reakcie a napísali sme krátke odkazy pre ostatných študentských sprievodcov tejto výstavy. Dnešný deň sme si spríjemnili aj sladkými dobrotami a workshop sme si užili naplno. Sme nesmierne vďační za všetko, čo nás lektori z Nadácie Milana Šimečku naučili, za jedinečnú príležitosť, ktorá sa nám vďaka  výstave naskytla a za zmysluplne strávený čas. Síce sme sa na začiatku trochu báli a boli sme neistí, veľmi rýchlo sme sa na výstave cítili ako doma, keď sme si spomenuli na rady lektorov.

            Ďakujeme ti, Tina, že si nás naučila, ako sa stať sprievodcami a nebáť sa.

            Ďakujeme ti, Juraj, že sme sa vďaka tebe cítili na výstave dobre a sebavedomo.

            A ďakujeme tebe,  Angelika, že si nám ukázala, ako môžu mladí ľudia robiť zmysluplné veci a si pre nás vzorom.

            Tereza, Soňa, Vanesa a Sofia

            kvarta

          • DOD 2022 nášho gymnázia konečne prezenčne

            Prvého a druhého decembra 2022 sme v našej škole konečne mohli zrealizovať Dni otvorených dverí nášho gymnázia pre deviatakov, nádejných  budúcoročných prvákov,  prezenčne. Začalo to spoznávaní gymnázia v uvítacej  miestnosti  plnej  informácií, a to nielen o možnostiach štúdia v našom gymnáziu, ale aj o zaujímavých školských a mimoškolských aktivitách v podaní členov nášho mimoriadne aktívneho školského parlamentu. Najdôležitejšou časťou DOD  2022  bolo však objavovanie toho NAJ z našej školy prostredníctvom interaktívnej hry Gymnázium na KLIKJednotlivé tímy sprevádzané žiakmi 1. A  putovali – spoznávali – objavovaliNádejným uchádzačom bolo umožnené nielen nakuknúť do jednotlivých tried a odborných učební, ale sa aj aktívne zapojiť do pripravených aktivít, pokusov či súťažných úloh.

            Veľké ĎAKUJEME patrí žiakom a pedagógom nášho gymnázia, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a realizácii DOD 2022.

            Veríme, že sa s niektorými deviatakmi stretneme v septembri  2023 po úspešnom zvládnutí Testovania 9 a prijímacích skúšok. 

            Zaujímavé momenty boli zvečnené aj fotoobjektívom a môžete si ich pozrieť vo fotoalbume (vďaka Martinovi z oktávy a žiakom 1. A).

            Tešíme sa na VÁS,  budúci prváci!

          • Geografická olympiáda

            Dňa 23.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Zapojení žiaci primy až kvarty súťažili v dvoch kategóriách. Na základe výsledkov v online teste sa do okresného kola prebojovali títo žiaci: v kat. E Soňa Vaľková (kvarta) na 1. mieste, Nina Petrušková (tercia) na 2. mieste a Timea Slivková (tercia) na 3. mieste, v  kat. F sa na 1. mieste umiestnil Gabriel Kalvin (prima) na 2. mieste Zuzana Lukáčová (prima) a na 3. mieste Veronika Tušiková (prima). Všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili školského kola ďakujeme za hojnú účasť, víťazom gratulujeme a želáme im veľa šťastia v okresnom kole.

          • Imatrikulácia žiakov 1.A triedy

            V piatok, 25.11.2022 sme my, 2.A pripravili pre žiakov 1.A triedy ich výnimočný a nezabudnuteľný deň, tzv. Uchaľák. Keďže každý správny prvák musí byť na svojej novej škole patrične privítaný, každého sme rytiersky pasovali mečom a pripili si ,,chutným” prípitkom. Neskôr sa toto popoludnie nieslo v duchu aktivít a súťaží, kde sme mohli vidieť akí sú šikovní, obratní, rýchli a zohratí. Plní energie a smiechu sme si na konci všetci spolu zatancovali, pohostili sa a poďakovali sa im za ich statočnosť a výdrž. Veríme, že na tento deň budú spomínať len v dobrom a prajeme im veľa úspechov na tejto škole.

            kolektív 2.A 

          • Študentská kvapka krvi

            Dnes naši študenti dokázali, že  ľudský život má pre nich tú najvyššiu hodnotu a pomáhať iným nie je len fráza. Na transfúznom oddlelení v michalovskej nemocnici dnes  darovali to najvzácnejšie - svoju krv. Všetci z nich sú prvodarcovia, pracovníčky na oddelení im vytvorili príjemnú atmosféru, poďakovali sa im prípitkom (hoci len detským šampanským, hlavne, že boli bublinky) a odznakom darcu krvi. Príjemný pocit z dobrého skutku prekonal aj prvotný strach z ihiel a hadičiek, sme na vás hrdí, mládež.
            Kristínka Janusíková(septima), Táňa Šebová a  Marek Mižák(4.A) a oktavánky  Ivanka Baranová, Erika Vargová, Lívka Hrešová, Sofka Popovičová❤️

          • Darčeky pre tuláčikov odovzdané!

            V pondelok 14.11. sa traja členovia nášho školského parlamentu spolu s ich koordinátorom Mgr. Michalom Bodnárom vybrali odovzdať vyzbierané veci Útulku pre psíkov v Michalovciach. Čakali ich tam dvaja zamestnanci, ktorí sa útulku venujú a poskytli im možnosť sa s niektorými psíkmi lepšie spoznať, ďakujeme všetkým, ktorí sa na zbierke podieľali a veríme, že vecičky poslúžia.

          • Exkurzia v hlavnom meste

            Večer 14.11. o 22:13 sa začala naša cesta nočným vlakom do Bratislavy, kde sme sa ako skupina 20 študentov vybrali spoznať svoje hlavné mesto. Navštívili sme Bratislavský hrad, o  ktorom sme si vypočuli výklad  od vedúceho oddelenia správy hradu PhDr. Petra Cochera, ktorý nám ukázal všetky jeho zákutia aj krásu barokovej záhrady. Spolu s ním nás po hrade sprevádzala absolventka nášho gymnázia Mgr. Dominika Nováková, vypočuli sme si aj prednášku v parlamentnom inštitúte o tom, ako prebieha legislatívny proces. Samozrejme, nesmela chýbať návšteva Starého mesta, kde sme sa boli pozrieť na  sochu ležiaceho Čumila, Schöne Náci-ho, historickú budovu SND, Slovenskú národnú galériu a tiež na kostol sv. Martina. Nasledujúci deň sme obdivovali  nádherný Modrý kostolík, ktorý je považovaný za klenot secesie. Krásny  pohľad nám poskytol most SNP,  z ktorého  sme mali Bratislavský hrad ako na dlani. Prezidentský palác sme si však  obzreli len z jeho exteriéru, ale prešli sme sa jeho záhradami. A čo by to bolo za exkurziu, keby sme nenavštívili  NR SR?  Vo vnútri nás opäť sprevádzala Dominika spolu so zamestnancom parlamentného inštitútu, ktorý nám urobil prehliadku hlavných častí parlamentu. Medzi zaujímavé momenty  patrilo stretnutie  s predsedom strany Hlas Petrom Pellegrinym a poslankyňou strany OĽANO Máriou Šofranko, ktorí sa pri nás pristavili a s ktorými sme si, samozrejme, urobili foto. Exkurzia sa nám veľmi páčila a týmto sa chceme poďakovať obidvom pani profesorkám Mgr. Hanikovej a Mgr. Dedinovej za ich obetavosť a odvahu absolvovať ju spolu s nami.

            Miriam Cinkaničová 3.A 

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje