• Novinky

        • Krajské kolo Olympiády ľudských práv
          • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

             

            Dňa 10. 2. 2022 (štvrtok) sa konalo dištančnou formou KK OĽP, v ktorom nás reprezentovali študenti IV. A Samuel Šabak  a Richard Šeleman.

            Dištančné online krajské kolá mali dve časti, prvú písomnú (test) a druhú ústnu (tézy). Krajské kolo začalo samostatnou registráciou študentov o 8:00 v priestoroch nášho gymnázia. Test bol prístupný  v čase 8:30 – 9:15 hod. a obsahoval úlohy rôznej bodovej náročnosti. Na základe výsledkov testov sa v každom kraji  15 súťažiacim s najvyšším bodovým ziskom z testu  vylosovala jedna TÉZA.

            Samuel Šabak sa stal úspešným riešiteľom KK OĽP a umiestnil sa na 22. -23. mieste zo 46 súťažiacich KK OĽP.

            Na základe výsledkov testov do druhej časti sa podarilo postúpiť Richardovi Šelemanovi, ktorému vylosovali tézu č. 9 s problematikou práva na vzdelanie.  

            Olympiáda ľudských práv je jedinečná v tom, že celoštátneho kola sa zúčastní až 64 účastníkov, osem úspešných súťažiacich jednotlivých krajských kôl. Richardovi Šelemanovi sa podarilo získať  6. miesto zo 46 súťažiacich Košického kraja, a tým získal možnosť zúčastniť sa celoštátneho kola OĽP. Srdečne blahoželáme  a ďakujeme obom súťažiacim za úspešnú reprezentáciu nášho gymnázia!

            https://rcm.sk/blog/2022/02/11/kk-olympiady-ludskych-prav-vysledkova-listina-10-2-2022/

             

            Mgr. Dedinová

        • Krajské kolo súťaže Ruské slovo 2022
          • Krajské kolo súťaže Ruské slovo 2022

            Recitačná a spevácka súťaž  Ruské slovo má v našej škole dlhoročnú tradíciu. V tomto roku sa súťažiaci preniesli do sveta rozprávok, ktorý bol témou tohtoročného kola.

            Do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 2.2.2022 v online  priestore, sa zapojilo 6 študentov, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky.

            1. miesto kategória spev  - Kristína Kicová  4.A

            2. miesto kategória próza -  Sarah Mária Tothová   2.A                    

            3. miesto kategória próza  - Hana Hamadejová   kvinta                        

            3. miesto kategória próza  - Šarlota Michalková   kvarta                           

            4. miesto  kategória spev   -  Jozef Fabišík  3.A                

            4. miesto  kategória spev  -  Natália Sopková  3.A            

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a držíme palce Kristíne Kicovej, ktorá nás bude reprezentovať v celoslovenskom kole.

        • Náš  „uchaľák“
          • Náš  „uchaľák“

            31. január poznajú všetci žiaci a študenti. Je to deň, keď dostávame polročné vysvedčenia. Tento deň, 31. január 2022, bol pre nás, primánov, výnimočný. A to  nielen z dôvodu, že sme po prvýkrát v tejto škole dostali polročné hodnotenia, ale naša triedna pani profesorka pre nás pripravila oslavu „uchaľák“ – oficiálne privítanie primánov v našom gymnáziu. Hlavnou časťou „uchaľáku“ bolo skladanie sľubu primána pánovi riaditeľovi. Potom sme si spoločne pripili „nápojom vedomostí“, ktorý chutil tak no, popravde, všelijako J Program ďalej tvoril „quiz“ o tom, ako dobre poznáme našu školu, a iné súťaže. Odmenení sme boli, zaslúžene, sladkými odmenami. Najhoršie pre nás bolo, keď sme sa mali po chodbe presunúť do učebne biológie a anglického jazyka. S pomaľovanou tvárou, veľkými ušami, ovešaní k tomu krepovými papiermi, sme boli aj smiešni, aj zaujímaví, ale zvedavé a usmiate pohľady starších spolužiakov nás uistili v tom, že všetci si tým musíme prejsť a je to krásna tradícia v našej škole. Každý z nás si okrem veľkej zábavy a super zážitkov odniesol domov pomaľovanú tvár a „uškovú korunu“, ktorú pre nás osobne vyrobila naša triedna pani profesorka. Nič to za to, že nás doma nespoznali ani naše mamky (v jednom prípade ani vlastný psík J ). I napriek tomu ďakujeme za prekrásne prežitý deň! A naša odmena? Nasledujúci deň sme aj my pre triednu vyrobili podobné ušká, aby „ladila“ s nami.

                                                                    Vaši primáni

            Viac vo fotogalérii.

          • Prezentácia Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK

             Veľkú radosť a úprimné zahriatie pri srdiečku sme pocítili, keď sme dnes dopoludnia vkročili na pôdu našej bývalej strednej školy. Víziou našej návštevy bolo priblížiť študentom, aké možnosti ponúka Fakulta matematiky, fyziky a informatiky (na Univerzite Komenského), že na budúcnosť treba myslieť už počas strednej školy a že drina počas mladého života prináša ovocie v budúcnosti. Spoločne so žiakmi sme prišli na to, čo matematik, fyzik či informatik môže v praxi robiť (a že uplatniť sa na trhu práce nie je pre matfyzáka žiaden problém). Všetkým chceme z celého srdiečka poďakovať, že ste nás prijali s otvorenou náručou , počúvali napnutými ušami a kládli  zaujímavé otázky. Do Bratislavy sa vraciame povzbudené a nadšené vašimi „feedbackmi“.

        • V ocenenom internetovom literárnom magazíne aj príspevky našich žiakov
          • V ocenenom internetovom literárnom magazíne aj príspevky našich žiakov

            KNIHY NA DOSAH  je online projekt realizovaný  s podporou Fondu na podporu umenia a Košického samosprávneho kraja. Každý rok si ho pozrie viac ako 40 tisíc milovníkov dobrého čítania. Tento  projekt bol ocenený aj výročnou cenou Slovenskej asociácie knižníc. Na portáli tohto projektu boli uverejnené aj príspevky žiakov 3. A, ktorí predstavili svoj pohľad na román Mila Urbana.  Postrehy Lívie Tabišovej  redakciu veľmi zaujali  a rozhodli sa našu študentku oceniť aj vecnou cenou.  

            Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

            Uverejnené príspevky  našich tretiakov  si môžete prečítať na

            https://knihynadosah.sk/ako-stredoskolaci-citaju-dielo-mila-urbana-zivy-bic/

        • Nezaháľame - tvoríme ...
          • Nezaháľame - tvoríme ...

            ​​​​​​​... k úspechu  eTwinning projektu kvarty veľkou mierou prispievajú viaceré organizácie.

            Naše projektové príbehy protestujú proti  vojne a násiliu na civilnom obyvateľstve, hlavne na deťoch. Protestujeme proti smrti nevinných lidických detí, ktoré zahynuli vo vyhladzovacom tábore Chelmno v Poľsku.  Nad projektom už prebralo záštitu Ministerstvo školstva, mládeže a telovýchovy ČR, Slovanský ústav Akadémie vied ČR, starosta mesta  Poděbrady a riaditeľ Pamätníka LIDICE. V príbehoch rozprávame o Emílii, Jaruške, Eme, Aničke, Evičke, ktoré šli do plynu v koncentračnom tábore, ale my sme im v našich medzinárodných poviedkach dopriali žiť šťastný život tak, ako ho prežívame my.

            Česť ich pamiatke!


            Zastita-starosty-Podebrad.pdf

            Zastita-ZS-V.Havla_podepsana.pdf​​​​​​​

            Zastita-2022-ZS-Vaclava-Havla-Podebrany-1.pdf

            zastita-MSMT.pdf

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje