• Novinky

          • Mladí a internet

            Internet je ako oheň – dobrý sluha, ale zlý pán. O plusoch a mínusoch tohto média sme mali možnosť diskutovať  na workshope “Mladí a internet” v Centre voľného času Zvonček. Spolu sme hľadali odpovede na otázky, ako napríklad, načo nám internet slúži v škole, aké sú jeho plusy a mínusy, či aké sú jeho hrozby pre nás, mladých ľudí. Všetci sme sa na záver zhodli na tom, že napriek všetkým výhodám musíme byť pri využívaní internetu veľmi opatrní.

        • Ďalšie príspevky tretiakov uverejnené v  ocenenom literárnom magazíne
          • Ďalšie príspevky tretiakov uverejnené v  ocenenom literárnom magazíne

             

            „Srdečná vďaka za to, že nám spolu s Vašimi žiakmi  pomáhate vytvárať zaujímavý obsah portálu Knihy na dosah. Rovnako sa tešíme na ďalšiu možnú spoluprácu -  Alena Zavocká, šéfredaktorka Knihy na dosah.“ 

            Toľko úryvok z mailu, ktorý sme dostali po zaslaní ďalších príspevkov žiakov 3. A. na portál projektu Knihy na dosah. Tentoraz tretiaci napísali príspevky k dielu Jozef Mak a zo zaslaných príspevkov redakciu oslovili myšlienky Jozefa Fabišíka,  ktorému  zasielajú  knižný darček.

            Tretiakom  blahoželáme  a   ďakujeme za ďalšiu  úspešnú reprezentáciu gymnázia!

            Uverejnené príspevky  našich tretiakov  si môžete prečítať na https://knihynadosah.sk/ako-gymnazisti-citaju-dielo-jozefa-cigera-hronskeho-jozef-mak/

        • HUMANITÁRNA POMOC z PODĚBRAD -  poďakovanie našim projektovým partnerom
          • HUMANITÁRNA POMOC z PODĚBRAD -  poďakovanie našim projektovým partnerom

                        Veľké ĎAKUJEME chceme adresovať našim eTwinningovým partnerom zo Základnej školy Václava Havla z Poděbrad  a všetkým obyvateľom mesta Poděbrady, ktorí svojou zbierkou prispeli k humanitárnej pomoci vojnou skúšaným obyvateľom susednej Ukrajiny. V piatok 4. 3. 2022 o 14.00 hod. bolo v Poděbradoch naložených  14 škatúľ  hubiek, 9 škatúľ vlhčených obrúskov,  8 škatúľ  detskej výživy, 4 škatule  liekov proti bolesti a teplote  vrátane detských sirupov - dokopy - na hraničný priechod  Vyšné Nemecké. Súčasne priviezli  aj zbierku Poděbrady pomáhají, a to 181 diek a 140 balíkov plienok. V sobotu krátko po polnoci (o pol jednej ráno)  humanitárna pomoc dorazila  na miesto a jej doručenie bolo koordinované prednostom Okresného úradu v Sobranciach, ktorému rovnako ďakujeme.  Tým však  humanitárna pomoc našich partnerov neskončila, na spiatočnej ceste späť vzali 12 utečencov, medzi ktorými boli aj deti, do Prahy.  A my sme radi, že sme sprostredkovali to, že ich  humanitárna pomoc bola cielená a okamžite pomohli tým, ktorí to potrebujú. V tom je sila ľudskosti, ktorá je bez hraníc...

             

          • Testovanie T9 (kvarta)

            OZNÁMENIE

            Oznamujeme žiakom kvarty a ich  rodičom (zákonným zástupcom ), že celoslovenské testovanie žiakov 4. ročníka osemročných gymnázií  pod názvom Testovanie 9-2022 sa uskutoční 6. apríla 2022 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

            Účasť žiakov na testovaní  je povinná. Žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemôžu zúčastniť riadneho termínu, absolvujú testovanie v náhradnom  termíne  dňa 21. apríla 2022.

            Špecifikácie testov T9 2022 sú zverejnené na stránke https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9/roky/2021-2022  v časti Dokumenty na stiahnutie.

          • INFORMÁCIE K PRIJÍMACIEMU KONANIU na školský rok 2022/2023

            V súlade s § 68 ods. 1 a § 161m ods. 3  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 415/2021 Z. z. MŠVVaŠ SR určuje termíny konania prijímacích skúšok od  2. mája 2022 do 10. mája 2022 pre školský rok 2022/2023.

            Prihlášky na prijímacie konanie  do 1. ročníka  štvorročného štúdia a osemročného štúdia podá zákonný zástupca uchádzača do 14. 3. 2022  riaditeľovi základnej školy prostredníctvom školského systému EduPage. Riaditeľom potvrdenú prihlášku odošle zákonný zástupca prostredníctvom Edupage  na našu školu najneskôr do 20. 3. 2022.

            Zákonný zástupca, ktorý nemá prístup do EduPage podá prihlášku v listinnej podobe.

            Prijímacie skúšky pre štvorročnú aj osemročnú formu štúdia na školský rok 2022/2023 sa uskutočnia:

            • v prvom termíne 2. mája 2022 
            • v druhom termíne 9. mája 2022 

            Kritériá prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 budú zverejnené na webovej stránke školy najneskôr do 28. februára 2022.  

            V prípade záujmu si môžete dohodnúť osobné stretnutie s vedením školy na telef. čísle 056/6521020 alebo e-mailom na  gsobrance@gsobrance.sk

          • Dejepisná olympiáda

            Dňa 9. 2. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády, ktoré prebiehalo online formou. Dejepisnej olympiády sa zúčastnili aj žiaci nášho gymnázia, ktorí  najprv absolvovali školské kolo a po splnení požadovaných podmienok postúpili do okresného kola olympiády. Aj v okresnom kole sa im darilo  a tu sú ich umiestnenia:

            Príma: Filip Kalkahuz – 2. miesto

                         Katarína Žeňuchová – 3. miesto

            Sekunda: Matej Fečík – 3. miesto

            Tercia: Tomáš Gallik – 5. miesto

                         Viktória Doričová – 8 .miesto

            Kvarta: Branislav Kica – 1. miesto

                          Tomáš Vaľko – 7. miesto

                 Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme k ich úspechu, ďakujeme za reprezentáciu školy a Brankovi, ktorý  ako víťaz v kategórii C postupuje do krajského kola DO, silno držíme palce!

        • Krajské kolo Olympiády ľudských práv
          • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

             

            Dňa 10. 2. 2022 (štvrtok) sa konalo dištančnou formou KK OĽP, v ktorom nás reprezentovali študenti IV. A Samuel Šabak  a Richard Šeleman.

            Dištančné online krajské kolá mali dve časti, prvú písomnú (test) a druhú ústnu (tézy). Krajské kolo začalo samostatnou registráciou študentov o 8:00 v priestoroch nášho gymnázia. Test bol prístupný  v čase 8:30 – 9:15 hod. a obsahoval úlohy rôznej bodovej náročnosti. Na základe výsledkov testov sa v každom kraji  15 súťažiacim s najvyšším bodovým ziskom z testu  vylosovala jedna TÉZA.

            Samuel Šabak sa stal úspešným riešiteľom KK OĽP a umiestnil sa na 22. -23. mieste zo 46 súťažiacich KK OĽP.

            Na základe výsledkov testov do druhej časti sa podarilo postúpiť Richardovi Šelemanovi, ktorému vylosovali tézu č. 9 s problematikou práva na vzdelanie.  

            Olympiáda ľudských práv je jedinečná v tom, že celoštátneho kola sa zúčastní až 64 účastníkov, osem úspešných súťažiacich jednotlivých krajských kôl. Richardovi Šelemanovi sa podarilo získať  6. miesto zo 46 súťažiacich Košického kraja, a tým získal možnosť zúčastniť sa celoštátneho kola OĽP. Srdečne blahoželáme  a ďakujeme obom súťažiacim za úspešnú reprezentáciu nášho gymnázia!

            https://rcm.sk/blog/2022/02/11/kk-olympiady-ludskych-prav-vysledkova-listina-10-2-2022/

             

            Mgr. Dedinová

        • Krajské kolo súťaže Ruské slovo 2022
          • Krajské kolo súťaže Ruské slovo 2022

            Recitačná a spevácka súťaž  Ruské slovo má v našej škole dlhoročnú tradíciu. V tomto roku sa súťažiaci preniesli do sveta rozprávok, ktorý bol témou tohtoročného kola.

            Do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 2.2.2022 v online  priestore, sa zapojilo 6 študentov, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky.

            1. miesto kategória spev  - Kristína Kicová  4.A

            2. miesto kategória próza -  Sarah Mária Tothová   2.A                    

            3. miesto kategória próza  - Hana Hamadejová   kvinta                        

            3. miesto kategória próza  - Šarlota Michalková   kvarta                           

            4. miesto  kategória spev   -  Jozef Fabišík  3.A                

            4. miesto  kategória spev  -  Natália Sopková  3.A            

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a držíme palce Kristíne Kicovej, ktorá nás bude reprezentovať v celoslovenskom kole.

        • Náš  „uchaľák“
          • Náš  „uchaľák“

            31. január poznajú všetci žiaci a študenti. Je to deň, keď dostávame polročné vysvedčenia. Tento deň, 31. január 2022, bol pre nás, primánov, výnimočný. A to  nielen z dôvodu, že sme po prvýkrát v tejto škole dostali polročné hodnotenia, ale naša triedna pani profesorka pre nás pripravila oslavu „uchaľák“ – oficiálne privítanie primánov v našom gymnáziu. Hlavnou časťou „uchaľáku“ bolo skladanie sľubu primána pánovi riaditeľovi. Potom sme si spoločne pripili „nápojom vedomostí“, ktorý chutil tak no, popravde, všelijako J Program ďalej tvoril „quiz“ o tom, ako dobre poznáme našu školu, a iné súťaže. Odmenení sme boli, zaslúžene, sladkými odmenami. Najhoršie pre nás bolo, keď sme sa mali po chodbe presunúť do učebne biológie a anglického jazyka. S pomaľovanou tvárou, veľkými ušami, ovešaní k tomu krepovými papiermi, sme boli aj smiešni, aj zaujímaví, ale zvedavé a usmiate pohľady starších spolužiakov nás uistili v tom, že všetci si tým musíme prejsť a je to krásna tradícia v našej škole. Každý z nás si okrem veľkej zábavy a super zážitkov odniesol domov pomaľovanú tvár a „uškovú korunu“, ktorú pre nás osobne vyrobila naša triedna pani profesorka. Nič to za to, že nás doma nespoznali ani naše mamky (v jednom prípade ani vlastný psík J ). I napriek tomu ďakujeme za prekrásne prežitý deň! A naša odmena? Nasledujúci deň sme aj my pre triednu vyrobili podobné ušká, aby „ladila“ s nami.

                                                                    Vaši primáni

            Viac vo fotogalérii.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje