• Novinky

          • Európsky týždeň boja proti drogám

            Európsky týždeň boja proti drogám, vyhlásený z iniciatívy Európskej únie, bol prvýkrát vyhlásený v roku 1998. Začal sa v Grécku a pokračoval vo všetkých členských štátoch. Neskôr sa stalo nepísanou tradíciou, že v jesenných mesiacoch – osobitne v novembri, sa viac ako inokedy organizujú alebo zviditeľňujú pre verejnosť aktivity, ktoré v konečnom dôsledku napomáhajú k znižovaniu dopytu po drogách.

            V období od 16. do 21. novembra 2015 sa naša škola pripojila svojimi aktivitami k akcii Európsky týždeň boja proti drogám. Podujatia a aktivity, ktoré sa organizovali, mali žiakov upozorniť na nebezpečenstvá, ktoré drogy prinášajú. Žiaci tried príma, sekunda a kvarta sa zapojili do súťaže o najlepšiu antireklamu drog, alkoholu a fajčenia, ktorou vyjadrili svoj postoj k drogám a drogovým závislostiam. Cieľom súťaže bolo poukázať na tvorivosť a vnímavosť žiakov, ako vnímajú aktuálnu problematiku legálnych a nelegálnych drog. Najlepšie práce sú uverejnené na nástenke školy. Za najlepší plagát boli ocenení títo žiaci: príma - Alexandra Petrušková, Laura Slivková, Sofia Elena Popovičová, sekunda - Daniela Vasiľová, Viktória Hadvabová, Karolína Vrančíková, kvarta - Vanesa Danková, Natália Kirilová.

            Dňa 19.11.2015 v rámci preventívnych aktivít proti drogovej závislosti našu školu navštívili policajti z hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach, ktorí zrealizovali besedu o návykových látkach. Tiež predviedli hľadanie drog pomocou vycvičeného policajného psa.

            Na hodinách biológie sa zrealizovali besedy, ktoré boli zamerané na charakteristiku pojmu závislosť, rozdelenie, druhy, dôvody vzniku, prejavy závislostí a vplyv vzniku závislostí na kvalitu života.

        • Ocenenie našej študentky
          • Ocenenie našej študentky

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva  19. novembra 2015 podpredseda KSK Emil Ďurovčík spolu s predsedom Školskej komisie Zastupiteľstva KSK Viliamom Zahorčákom poďakovali za mimoriadne tvorivé, študijné a ľudské kvality, ale aj zodpovednosť, iniciatívnosť a kreatívny prístup žiakov pri plnení študijných povinnosti a ich angažovanosť v mimoškolskej činnosti. Symbolické ocenenie prevzalo spolu 29 jednotlivcov a 4 kolektívy. Medzi ocenenými bola aj naša študentka Natália Petruny.

            K oceneniu jej blahoželáme a prajeme aj veľa úspechov v ďalšej reprezentácii našej školy.

          • OZNAM!!!

            Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach, Mestský úrad Michalovce, Matica slovenská a DMS Michalovce zorganizovali  dňa 12.11.2015 v MsKS V Michalovciach už 39. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie HOROVOV ZEMPLÍN 2015.  Simona Ihnatková (II.B) získala v súťaži 2. miesto. K úspechu srdečne blahoželáme!

          • Podoby Zemplína

            V Michalovciach sa uskutočnila výstava výtvarných prác pod názvom PODOBY ZEMPLÍNA na tému "Tradície a život našich predkov". Na výstavu bola vybraná aj práca nášho študenta Daniela Jenča zo sekundy.

            Fotografie nájdete v galérii.

        • Podoby jesene
          • Podoby jesene

            Koncom októbra sa v CVČ v Sobranciach uskutočnila súťažná výstava pod názvom "Podoby jesene". Aj naši študenti prímy, sekundy a kvinty sa na nej zúčastnili. Dominika Balombiniová (kvinta) získala 1. miesto v kategórii stredných škôl.

          • ŠTUDENTI ŠTUDENTOM

            Pri príležitosti Dňa študentstva sa 16. novembra 2015 (pondelok) o 10.00 hod. uskutoční v Mestskom kultúrnom stredisku v Sobranciach slávnostný program "Študenti študentom". Všetci ste srdečne vítaní!

            Organizácia vyučovania pre žiakov školy dňa 16.11.2015:

            1. a 2. vyučovacia hodina - triednické hodiny

            10.00 hod. - začiatok programu "Študenti študentom"

            12.00 hod. - predpokladané ukončenie programu

            13.00 hod. - volejbalový turnaj pri príležitosti "Dňa študentstva"

        • Exkurzia Bratislava - Viedeň
          • Exkurzia Bratislava - Viedeň

            Lepšie je raz zažiť ako stokrát počuť.

            Tak vnímali naši žiaci exkurziu Bratislavy a Viedne. Bolo príjemné navštíviť najmodernejší stánok slovenského divadelníctva a uvidieť na scéne Činohry SND známe herecké tváre. Cesta pokračovala do Viedne. Navštívili sme tu Schönbrunn, letné sídlo Márie Terézie. Pri prehliadke 26 kráľovských komnát sme počúvali zaujímavý výklad. Veľkoleposťou nás ohúrili priľahlé záhrady a park. Rovnako zaujímavé boli kultúrne pamiatky v centre mesta a Dóm svätého Štefana. Unavení, ale vytrvalí sme sa chvíľu potulovali po obchodoch, prípadne sme posedeli pri káve. Veď sme chceli kúpiť darčeky pre svojich blízkych a tak trochu si overiť vedomosti z nemčiny. Návštevu Viedne sme uzavreli krátkou prehliadkou Hundertwasser-Krawina domu, ktorý patrí k najviac navštevovaným architektonickým objektom v Rakúsku. Ohúril nás svojou farebnosťou a zmyslom pre harmóniu a ľudskosť. Posledný deň exkurzie patril Bratislavskému hradu a obhliadke historického centra Bratislavy.

            Celý tento náš pobyt bol príjemným doplnkom vedomostí zo slovenského jazyka, nemeckého jazyka a umenia a kultúry.

            Nuž a toto si myslia  o návšteve Viedne dievčatá z 3. B: "Zámok bol naozaj krásny a záhrady ešte krajšie, určite by som sa tam šla pozrieť aj v lete."

            VIAC VO FOTOALBUME ...

          • Správna voľba povolania – cesta k úspechu (Michalovce – 20. 10. 2015)

            Tradícia – múdrosť – tvorivosť. V takom duchu  sme prezentovali  Gymnázium Sobrance na  akcii Košického samosprávneho kraja v Michalovciach, na ktorom boli zastúpené desiatky stredných škôl z Michaloviec, Sobraniec, Trebišova a Košíc. Cieľom podujatia bolo poskytnúť  verejnosti prehľad o možnostiach stredoškolského štúdia na školách v pôsobnosti nášho kraja. Prezentácia nášho gymnázia zaujala nápaditosťou, kreativitou, dobre vyzerajúcimi, ale aj chutnými  mafinkami. No najdôležitejšiu úlohu pri prezentácii zohrali naši študenti, ktorí sa postarali o to, že o prezentačný stánok Gymnázia Sobrance  bol aktívny záujem.  Akcia z nášho pohľadu dopadla na výbornú.  Držme si palce, aby  sa nám  darilo aj  počas Dní otvorených dverí 2016 nášho gymnázia. 

            Úspešný prezentačný tím nášho gymnázia: Martin Hrebeňák, Kristína Pašková, Liana Pastiriková, Alžbeta Ďačková a Patrik Kovaľ

                                                                                                                            Srdečne ďakujeme!                                             

        • Jeseň v škole
          • Jeseň v škole

            Ako švihnutím čarovného prútika k nám prišla jeseň.Jeseň je čarovný čas plný farieb, dozrievajúcich plodov, lietajúcich šarkanov a opadaného lístia. Z darov jesene žiaci prímy a sekundy vytvorili ikebany, figúrky z tekvíc a gaštanov. Tak sa podelili s nami o svoju tvorivosť a skrášlili prostredie školy.

        • Nový eTwinningový projekt Reklamná kampaň našich regiónov
          • Nový eTwinningový projekt Reklamná kampaň našich regiónov

            Po veľkom úspechu v eTwinningovom projekte v minulom školskom roku majú žiaci oktávy chuť zapájať sa kreatívne a zaujímavejším spôsobom aj naďalej do aktivít na hodinách nemeckého jazyka. Začala spolupráca opäť s poľskou školou. Úlohou nášho projektu je urobiť  reklamnú kampaň svojho regiónu. Každá dobrá spolupráca začína s predstavovaním. Urobili sme tak aj my na videokonferencii, kde žiaci bližšie spoznali svojich poľských partnerov, rozprávali o škole, o svojich záľubách, o rodine.

            Fotky si pozrite  v albume.

          • KOMENSKÝ A VZDELANIE DNES

            Obec Pozdišovce usporiadala 14. októbra 2015 pri  príležitostí 700. výročia prvej písomnej zmienky vedomostnú súťaž pre tri štvorčlenné družstvá vybraných gymnázií s názvom: Komenský a vzdelanie dnes. Učiteľ národov navštívil azda najznámejšiu obec na Zemplíne okolo roku 1650.  

            Písaným i nepísaným cieľom kvízu bolo  vzbudiť u účastníkoch záujem o dielo Učiteľa národov a latinčinu  ako „kráľovnú jazykov“. Študenti nášho gymnázia úspešne zabojovali a z kvízu si odniesli 2. miesto.  

            Náš úspešný tím tvorili: Richard Fučko, Kristína Habuštová, Kristína Kaťuchová, Nikolas Sabo.  

            Srdečne blahoželáme!

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20 riaditeľňa: 056/652 24 64 školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje