• Novinky

          • Deň s umením

            2.12. 2013 sa v triedach septima, kvarta a oktáva uskutočnil "Deň s umením". Poslaním tohto podujatia bolo bližšie oboznámiť študentov s výtvarným umením, vedieť ho pochopiť a precítiť. V tom im pomáhala ich spolužiačka Mária Medviďová z 2.A triedy - mladá talentovaná maliarka. Rozprávala o tom, ako si vyberá námety, čím sa inšpiruje a prezentovala svoju tvorbu. Mária Medviďová mala už niekoľko výstav. V našom regióne jej meno nie je neznáme. Veď nie nadarmo sa hovorí: "Človek nie je sýty iba chlebom." Foto vo fotoalbume.
            PhDr.Dáša Činčárová

        • Červená stužka
          • Červená stužka

            Prednedávnom sme sa zúčastnili projektu Červenej stužky, v rámci ktorého sme vytvorili živú červenú stužku na školskom dvore. Trošku sme boli zvedaví, ako to všetko dopadne, trošku sme vymrzli a trošku sme sa tešili z prvých vydarených fotografií. Teraz znovu máme dôvod tešiť sa, naša škola dostala ocenenie za aktívne zapojenie sa do projektu a dostali sme aj menšiu odmenu. Ako sa patrí na vianočný čas, odmenu posúvame ďalej, takže sa môžu už vopred tešiť výhercovia tomboly na Valentínskom plese. Ešte raz ďakujeme všetkým zúčastneným.

            Cervene_stuzky.pdf

          • Projekt Road Safety and Mobility

            Trieda kvarta sa v tomto školskom roku 2013/2014 zapojila do projektu o bezpečnosti na cestách Road Safety and Mobility. Viac o tomto projekte môžete nájsť na stránke http://www.your-initiatives.safety-mobility-for-all.com/. S anglickým prekladom nám pomáha PaedDr. Cibereová a s podnetnými nápadmi PhDr. Činčárová, ktorým veľmi pekne  ďakujeme.
            V rámci projektu sme s triedou príma zorganizovali aktivitu, ktorej náplňou bol krátky film vo vlastnej réžii, ako sa majú správať chodci na cestách a takisto sme ich zapojili do kreslenia dopravných značiek.

          • Oktavánska stužková 30.11.2013

            Vo vesmíre sú všetci. Tí, čo sú za, tí, čo sú proti a aj tí, čo na to kašlú .. Týmito slovami sa 30.11.2013 oficiálne začala naša stužková slávnosť. A ako to na nej vyzeralo? Macklemore nám zahral na úvod, Viki nám zase zahrala na Gaudeamus, triedna nám odovzdala zelené stužky, vypočuli sme si krásne príhovory, vytancovali sme rodičov, profesorov a aj našich partnerov. Naším programom sa nám podarilo rozosmiať všetkých prítomných a vyjednávacou zmluvou sme roztancovali pána riaditeľa. Častuškami sa rozsvietilo 24 sviečok a spoločná fotka odštartovala pravú zábavu. V najlepšom však treba prestať a tak sme to spolu s kapelou v nedeľu ráno zabalili. Domov sme si okrem kvetov, muffinov, črepu, bolesti nôh a Jánošíkovho dukáta odniesli aj krásne spomienky na tento neopakovateľný a nezabudnuteľný večer.

          • Chráňme si život

            Žiaci sekundy -17 žiakov sa v novembri zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže EKOPOSTER. Cieľom súťaže bolo podnecovať myslenie žiakov aby konali ekologicky a pozorovali životné prostredie. Vo svojej kategórií obsadili pekné 2. miesto. Prvé miesto nebolo udelené. SRDEČNE BLAHOŽELÁME.
             
            PhDr.Dáša Činčárová

        • Červená  stužka
          • Červená stužka

            Červené stužky sú symbolom boja proti chorobe AIDS, sú symbolom 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS a sú aj symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS. Na zviditeľnenie 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS sa aj naša škola zapojila do tejto celoslovenskej kampane aktivitami ako je pripnutá červená stužka, hoci len na jeden deň, zapojením sa do výtvarnej súťaže, ale predovšetkým vytvorením nádhernej živej červenej stužky, na ktorej sa zúčastnili študenti takmer celej školy. Ďakujeme všetkým študentom, ktorí sa aktívne zapojili do tejto peknej akcie napriek chladnejšiemu počasiu. V rámci celoslovenskej výtvarnej súťaže stredných škôl -  vytvorenie pohľadnice s grafickým vyjadrením zamerania kampane – dve  naše študentky  Anastázia Rejtová a Viktória Haníková z oktávy urobili vlastné návrhy pohľadníc. Ich výtvory môžete obdivovať vo fotogalérii, spolu so  živou červenou stužkou, ktorú ste pomohli vytvoriť. 

            PStazka.pdf

            PViki.pdf

          • Živá stužka

            V piatok, dňa 29.11.2013, sa z príležitosti Svetového dňa boja poti AIDS uskutoční na školskom dvore tzv. ŽIVÁ STUŽKA. Prosíme všetkých študentov školy, aby si v ten deň priniesli do školy vrchné oblečenie s kapucňou, kabát atď. a taktiež čiapky červenej farby (môžu byť aj mikulášske). Začiatok aj koniec akcie oznámi v každej triede vyučujúci profesor.

        • Stužková slávnosť 4.A
          • Stužková slávnosť 4.A

            Píše sa rok 2013, je november 25-eho. Ako by zhodnotila Maťka (maturantka), mesiac do Vianoc mínus jeden deň. Máme po stužke a chlapček na autobusovej zastávke sa nám zdraví „dobrý deň“ . No zelená stužka nie je znakom dospelosti, ak nám behá po rozume pri pohľade na nevidiaci sneh, akého snehuliaka postavíme tohto roku. Sedíme v škole s výčitkou, prečo nemáme spoločnú fotku zo stužkovej.  Spomíname na krásne príhovory a opisy sviečok, tzv. utopencov, smejeme sa zo spontánnych reakcií a určujeme si príčinu pľuzgierov a kŕčov v nohách. Chlapci boli gavaliermi a dievčence neboli princezné, ale kráľovné ! Naša triedna nebola profesorkou, ale našou druhou mamkou ! Náš pán riaditeľ nebol len hlavou školy, ale bol riaditeľom s veľkým R, ktorý nás dostal Jánošíkovými dukátmi! A naša slávnosť nebola plesom, ale (krásnou a nezabudnuteľnou) stužkovou !

        • Študentská kvapka
          • Študentská kvapka

            Pomaly, ale isto sa stáva tradíciou, že v rámci Študentskej kvapky krvi k nám zavítali pracovníčky Hematologicko-transfúzneho oddelenia nemocnice v Michalovciach, aby umožnili žiakom a učiteľom našej školy darovať krv. Ďakujeme všetkým, ktorí svojimi kvapkami prispeli k záchrane života a zdravia niekoho iného. 

            Zoznam darcov: Oktáva: Silvia Vaľková, Natália Dzvoníková, Martina Kovtunová, Pavol Cipa

                                       IV.A : Radovan Kohút, Iveta Ihnatková, Martina Pastyriková, Lukáš Grušovský, ROman Kačur, Mária                                      Gajdošová, Magdaléna Pavlinová

            Fotografie v galérii.

          • Uchaľák - príma

            V našej škole býva každoročne zvykom, že sekundáni vítajú medzi sebou svojich nových spolužiakov v príme. Nebolo tomu ináč ani 29. 10. 2013. Aj tento rok si pripravili zábavný program plný rôznych súťaží a tým  ich prijali medzi seba. Cieľom „uchaľáku“ bolo pobaviť sa navzájom, čo sa určite aj  podarilo.  Viac vo Fotoalbume...

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20 riaditeľňa: 056/652 24 64 školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje