• Novinky

        • Uchaľák
          • Uchaľák

            Dňa 30.9.2013 sme my-štvrtáci opäť tradične uviedli nových študentov do tajov našej školy.Pri tejto výnimočnej príležitosti si všetci pripili tou najsladšou limonádou, podstúpili rôzne zábavné procedúry a nakoniec sme sa všetci zabavili pri vtipných súťažných aktivitách. Veríme, že prváci si imatrikuláciu užili a o 4 roky budú takto vítať ďalších nováčikov.

            Do galérie Uchaľák boli pridané fotografie.

          • Európsky deň jazykov

            Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom. Túto múdrosť pochopíme, až keď nás túlavé topánky zaženú do sveta, kde si rodným jazykom nevystačíme. Preto je dôležité, aby naši žiaci zavčasu pochopili, že možnosť učiť sa cudzí jazyk je pre nich obrovská príležitosť pre ich budúcnosť. Európska únia vyhlásila 26. september za Európsky deň jazykov a pri tejto príležitosti sme si ukázali, že jazyk nie je len o písomkách, nudných slovíčkach či hrôzostrašnej gramatike.  Jazykolamy, kvízy o jazykoch a iné hry dnes nahradili učebnice a my len dúfame, že "they had a really great time today". (dobre sa zabavili)

            Vo fotogalérii si môžete pozrieť, či sa nám to podarilo.

        • Kinderblock 66
          • Kinderblock 66

            Ak chceme poznať svoju budúcnosť, najskôr musíme poznať svoju minulosť.

            Aj touto múdrosťou sa študenti posledných dvoch ročníkov riadili pri príležitosti premietania filmu Kinderblock 66: Návrat do Buchenwaldu. Sobranský rodák Alex Moškovič, ktorý bol deportovaný do koncentračného tábora Auschwith – Birkenau a následne do Buchenwaldu, sa zúčastnil premiéry tohto filmu v Sobranciach. V tomto filme je jedným z protagonistov, bývalých väzňov tábora, ktorí sa po dlhých rokoch rozhodli vrátiť na miesta, ktoré im pripomínali jedny z najťažších chvíľ svojej mladosti.

            Aj keď pre našich študentov to nebol prvý film s tematikou koncentračných táborov, rozprávanie bývalých väzňov na nich zapôsobilo a aktívne sa zúčastnili na besede, ktorá nasledovala po premietaní. Lukáš Horňák, 3.A: “ Urobilo  na mňa dojem, že máme v Sobranciach rodáka, čo prežil taký ťažký život, aký si my nevieme ani predstaviť, a aj napriek tomu niečo dosiahol a zostal optimistom, aj keď to bolo strašne ťažké.”

            Pre ďalšie informácie o filme i recenziu amerických médií si môžete pozrieť: http://www.kinderblock66thefilm.com/
            http://www.aisleseat.com/kinderblock66.htm

            Fotografie si môžete pozrieť v galérii.

        • Začiatok školského roku 2013/2014
          • Začiatok školského roku 2013/2014

            A je to tu znova. Je po prázdninách, ranné vstávanie bude spočiatku ťažké, ale pevne veríme, že spoločnými silami to zvládneme a počas prázdnin (kalendár prázdnin má každý vzorný študent naštudovaný ako prvý) si trošku oddýchneme. Poniektorí sme sa vrátili do svojich školských lavíc, zopár nových nám pribudlo v príme, 1.A a 1.B, takže nám nič nebráni začať nový školský rok. Ako nám pripomenul pán riaditeľ vo svojom príhovore, podľa prieskumu sú najobľúbenejšie prestávky, ale keďže škola má vzdelávať, tak sa posnažíme medzi obľúbené činnosti zaradiť aj nejaký ten predmet i domáce úlohy. cheeky

            Fotografie v albume

          • MDD

            Sme síce gymnazisti, ale stále deti. Preto sme si svoj sviatok užili aj napriek nepriaznivému počasiu. My, žiaci sekundy, sme pripravili svojim starším i mladším spolužiakom hry a súťaže, v ktorých išlo o víťazstvo ako aj o radosť z hry. Samozrejme, potešila sladká odmena pre všetkých.

            Viac FOTOALBUM...

          • Súťaž SČK

            Dňa 22. mája 2013 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže SČK v Michalovciach, kde sa naše študentky 3.A opäť popasovali s niekoľkými náročnými nasimulovanými zraneniami a vybojovali tak krásne 1. miesto. Súťaže sa zúčastnili aj mladšie žiačky kvinty a 2.A a získali tak nové skúsenosti a pekné umiestnenie.

          • Exkurzia Osvienčim 2013

            V dňoch 17. – 18. júna 2013 sme sa my študenti 3.A, 2.A a sexty zúčastnili exkurzie Osvienčim – Krakov – Vielička.

            Prvý deň nášho výletu sa začal v nádhernej soľnej bani Vielička, kde sme mali možnosť spoznať ťažkú prácu baníkov, ale aj výnimočné umelecké skvosty v podobe vytesaných soľných sôch. Oddýchnutí sme druhý deň navštívili kráľovské mesto Krakov, nachádzajúce sa na hornom toku rieky Visla. Exkurziu sme ukončili na pamätnom mieste holokaustu – Osvienčime, kde sme aj takýmto spôsobom vzdali úctu tisíckam obetí. Tu sa náš výlet žiaľ končil a plní nezabudnuteľných spomienok a zážitkov sme už zamierili domov.

          • JAZYKOVÝ KVET

            V tomto školskom roku sa naša škola prvýkrát zapojila  do  súťaže JAZYKOVÝ KVET v prednese poézie a prózy v ruskom a nemeckom jazyku. Srdečne blahoželáme študentom, ktorí reprezentovali našu školu a vybojovali pekné umiestnenie na celoslovenskom  kole v Nitre, ktoré sa konalo 31. mája 2013:  Iveta Ihnátková (3.A) získala 2. miesto v ruskom jazyku a Martin Godočík (sexta)  získal 3. miesto v nemeckom jazyku.

          • ĽUDOVÁ PIESEŇ KOŠICKEJ MLÁDEŽE 2013

            Na  Evanjelickom gymnáziu J. A. Komenského Košiciach  sa v piatok 10. mája 2013  v rámci Dní mesta Košice   konal už deviaty ročník krajského matičného festivalu Ľudová pieseň košickej mládeže. Hlavnými usporiadateľmi tejto ľudovej parády boli Matica slovenská, Magistrát mesta Košice, Základná škola v Jasove, obec Jasov, TV Región a Evanjelické gymnázium J. A. Komenského v Košiciach

            Tímea Burčíková  ( kvinta OGY) – v silnej konkurencii vyspievala 2. miesto  v krajskom kole tejto súťaže v kategórii sólový spev –stredné školy.

            Srdečne blahoželáme!

            Viac vo Fotoalbume yes

          • PRED BRÁNAMI MATURITY 2013

            ... rozlúčka s našimi maturantmi  smiley

            10. mája 2013 odzvonil školský zvonec  maturitnému  ročníku, ktorý bol o vás, milí štvrtáci a oktaváni.  Bol o stužkách,  seminároch, dozvukoch, o nociach strávených pri učení sa maturitných zadaní... Teraz už bude iba spomienkou, ktorú pripomenie aspoň tablo plné usmiatych tvárí vás – maturantov.

            Milí maturanti, stojíte na prahu dospelosti a  práve dnes končíte jednu z najkrajších etáp života. Mladí, plní optimizmu a hlavne očakávaní – to ste vy.  No pre nás navždy ostanete predovšetkým ako študenti, skvelí priatelia, úžasní mladí ľudia, ktorí tu zanechali kúsok seba a s ktorými sa, žiaľ, už musíme rozlúčiť. Človek je spisovateľom vlastnej knihy, ktorá sa volá život. Záleží len od vašej fantázie, aký bude jej príbeh.  Možno si práve vy v mysliach premietate príbeh vašej knihy nevediac,  o čom bude ďalšia kapitola. No tú už bude písať budúcnosť.  Budúcnosť plná prekvapení, ktoré prinášajú plynúce dni.  Teraz však stačí len chcieť a otvoria sa vám dvere tam, kde boli predtým  iba steny.

            Milí štvrtáci a oktaváni,  budúcnosť patrí tomu, kto verí v krásu svojich snov. Maturitné vysvedčenie je tou správnou vstupenkou.  Vykročte smelo a vyslovte tú správnu hlásku! Nech nájdete šťastie, úspech, ba i lásku!

                                                                                                                     Vaši pedagógovia a spolužiaci

            Fotografie zo slávnostnej rozlúčky s maturantmi nájdete vo fotoalbume wink

          • HISTORICKO-POZNÁVACIA EXKURZIA DOMICA – TUTANCHAMONOVO MÚZEUM

            Dňa 30.4.2013 sme sa my, žiaci prímy, sekundy a I.A, zúčastnili dejepisnej exkurzie v jaskyni Domica a Tutanchamonovom múzeu v Košiciach. Návšteva jaskyne bola super, hoc kývajúci sa čln na ľadovej vode nahnal strach nielen prváčkam, ale aj pani profesorke. Našťastie sme sa neokúpali a suchí sme sa pobrali na cestu do múzea v Košiciach, kde si to užívali najmä chalani v rolách egyptských bohov... . Cesta nás riadne unavila, a tak si nejeden z nás v autobuse i pospal.

            Za zorganizovanie exkurzie ďakujeme Mgr. Roškovej a Mgr. Kotorovej a svojou prítomnosťou nás potešil aj pán riaditeľ Mgr. Žoffčák.

                                                                                                                            Študenti 1. A

          • English Essay Competition

            Každoročne sa naša škola zapája do  súťaže v písaní anglických esejí pod názvom English Essay Competition organizovanej Nadáciou otvorenej spoločnosti. English Essay Competition je obľúbená súťaž v písaní anglických esejí pre študentov gymnázií ktorú začala organizovať mimovládna nezisková organizácia. V súčasnosti sa do tejto súťaže zapája takmer polovica gymnázií na Slovensku. Tohto roku sa zapojilo 902 študentov, čo je úctyhodné číslo. O to väčšiu radosť máme z toho, že MICHAL MIŽÁK, študent sexty, postúpil do užšieho výberu 78 semifinalistov a dostal čestné uznanie v kategórii mladších žiakov. Tešíme sa z jeho úspechu, najmä preto, lebo sa tejto súťaže zúčastnil po prvýkrát a preňho to bolo druhé pekné ocenenie jeho jazykových znalostí po 3. mieste v krajskom kole olympiády v anglickom jazyku kategórie 2.A. We are proud of you...just keep on working!

          • Deň Zeme 22.4.2013

            Deň Zeme sme si pripomenuli aj na našej škole. Triedy príma, sekunda a tercia poupratovali okolie školy, pred školou sme zasadili kvety a trieda tercia si pre mladších spolužiakov pripravila rôzne súťaže a aktivity, pozri fotogalériu. Týmto chceme poďakovať všetkým zúčastneným triedam za skrášlenie okolia našej školy.

          • RUSKÉ SLOVO 2013

            Dňa  12. 04. 2013 sa v Michalovciach uskutočnilo krajské kolo súťaže Ruské slovo, v ktorom naši žiaci opäť potvrdili, že patria medzi tých najlepších. Michaela Kotorová (sekunda)  získala  3. miesto  v prednese prózy v 1. kategórii a Iveta Ihnátková (3.A) vybojovala 1. miesto v prednese prózy  v  2. kategórii.  Tímea Burčíková (kvinta) získala 2. miesto v sólovom speve ruských piesní a študentky Martina Nadzamová (4.B) a Tímea Burčíková  (kvinta) vyspievali 2. miesto v duetách.  Všetky  súťažiace postupujú na celoslovenské kolo.

            Blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole!

          • JAZYKOVÝ KVET 2013

            Jazykový kvet je akreditovaná postupová súťaž v cudzích jazykoch. Krajské finále tejto súťaže sa uskutočnilo  dňa 11. 04. 2013 v Košiciach.  Sme pyšní na študentov, ktorí reprezentovali našu školu a vybojovali pekné umiestnenie a postup na celoslovenské kolo:  Iveta Ihnátková (3.A) získala 1. miesto  a  Michaela Kotorová (sekunda) získala  2. miesto v prednese prózy v ruskom jazyku. Martin Godočík (sexta)  získal 1. miesto v nemeckom jazyku.

            Súťažiacim srdečne blahoželáme, Ivetke a Martinovi želáme veľa úspechov v celoslovenskom finále!

          • OZNAM pre stravníkov ŠJ

            Prihlasovanie na obedy:

            Na obedy je možné sa prihlásiť kedykoľvek u vedúcej ŠJ. Môžu sa prihlásiť aj stravníci, ktorí sa budú stravovať nepravidelne, len niektoré dni v týždni.

            Odhlasovanie z obedov:

            Z obedov je možné sa odhlásiť:

            • v prípade plánovanej akcie 48 hodín vopred v čase od 7.30 hod. do 15.00 hod.
            • v prípade choroby stravníka v čase od 7.30 hod. najneskôr do 8.00 hod. v deň návštevy lekára
            • osobne u vedúcej ŠJ
            • telefonicky na telef. čísle 056/652 10 20
            • cez internet na webovej stránke školy www.gsobrance.edupage.sk

             

            Úhrada stravného:

            • poštovou poukážkou (na pošte)
            • trvalým príkazom na číslo účtu 7000215054/8180
            • internetbankingom (do poznámky uviesť meno a priezvisko žiaka a triedu)

             

            Cena obeda pre žiaka:

            1,16 Eur - žiaci tried PRÍMA, SEKUNDA, TERCIA, KVARTA (11 až 15 rokov)

            1,27 Eur - žiaci tried SEXTA, SEPTIMA, OKTÁVA, I.A, I.B, II.A, III.A, IV.A (15 až 19 rokov)

            Oznam_SJ.pdf

          • Dejepisná olympiáda 2013

            V CVČ Domino Košice sa 4. 04. 2013 uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády.  Michal Senič (tercia OGY), víťaz okresného kola, vybojoval  5. miesto  a stal sa úspešným riešiteľom krajského kola tejto predmetovej olympiády.

            Srdečne gratulujeme!

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

            Vzdelanie má svoju nepopierateľnú hodnotu v živote každej spoločnosti. Je preto samozrejme, že prácu ľudí, ktorí ju vykonávajú v jej prospech si treba vážiť a náležite ju oceniť. 28. marec – deň narodenia učiteľa národov, Jána Amosa Komenského, je tým správnym časom, kedy Mestský úrad v Sobranciach oceňuje prácu učiteľov. Toho roku ocenili prácu našej pani profesorky Anny Tomašurovej, ktorá už 30 rokov pomáha vzdelávať, vychovávať a formovať mladú generáciu žiakov základných škôl a gymnázia. Prajeme jej ešte veľa trpezlivosti, elánu a radosti pri vykonávaní tohto pekného povolania.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20 riaditeľňa: 056/652 24 64 školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje