• Novinky

        • Gymnazisti v CVČ  o kyberšikane
          • Gymnazisti v CVČ o kyberšikane

             

            Niekedy aj úplne nevinná fotka, SMS-ka alebo video dokáže prerásť na kyberšikanu ...  Aj  školy sa musia  zapojiť a riešiť to, čo sa deje v elektronickom svete detí.

            Vo štvrtok 21. októbra 2021 sa v Centre voľného času v Sobranciach konal workshop Kyberšikana a vychádza z projektu Kyberšikanovanie.sk.  Je to multimediálny projekt určený pre základné a stredné školy, ale aj iné štátne a súkromné inštitúcie pracujúce s deťmi a mládežou. Samotného workshopu sa zúčastnili študenti kvinty, 1.A, Sexty a 3.A. Účastníci si mali možnosť pozrieť krátky film Kyberšikanovanie, zatočme s ním spoločne, po ktorom nasledovala voľná diskusia. Aktivitu pre našich žiakov pripravil vedúci Klubu mladých pri CVČ spolu s mládežníkmi, žiakmi aj nášho gymnázia.

            Ďakujeme 

             

             

          • Hodina deťom

            Dňa 21. 10. 2021 (štvrtok) sa v škole uskutoční celoročná verejná zbierka Hodina deťom, ktorá podporuje projekty zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách. Jej výnos v tomto roku je určený na pomoc jednorodičovským rodinám. Každý žiak môže do zbierky prispieť dobrovoľnou sumou. Žiaci školy, poverní vykonaním zbierky, navštívia v priebehu dňa každú triedu jednotlivo.

        • ErasmusDays v našom gymnáziu
          • ErasmusDays v našom gymnáziu

            Viete, že na výrobu jedného trička sa spotrebuje až 2900 litrov vody? A že  jedna tona zberného papiera zachráni 17 stromov? Dnes, v rámci kvízu ErasmusDays, sa to dozvedeli aj naši mladší žiaci. Od prímy po kvartu si vyskúšali svoje vedomosti z environmentálnej oblasti a niektoré informácie ich ozaj zaskočili. Teraz už vedia, prečo plasty, sklo a iný odpad nepatria do prírody, ktoré zvieratá sú najviac ohrozené plastmi v mori i to, že  ak sa nepolepšíme, tak o pár desaťročí voda z roztopených ľadovcov stúpne takmer o 5 metrov. Pre starších žiakov boli pripravené praktické aktivity, ktorými môžeme prírode pomôcť – postavili 6 úžasných búdok pre vtáky, ktoré umiestnime na stromy v školskej aleji. Dievčatá spojili pekné s užitočným a pod vedením Emky Hudákovej namaľovali logá Erasmus+ projektov, ktoré prebiehajú v našej škole, na múr v areáli školy. Ako bonus k týmto aktivitám  pár šikovníc ukázalo, ako redukovať odpad a upcyklovať oblečenie. Vytvorili pár pekných a originálnych kreácií. Teší nás fakt, že naši žiaci si tento deň užili, dozvedeli sa o význame projektu Erasmus+ Act 4 Non Toxic Lifestyle, a samozrejme, každému sa ušla malá odmena za odvedenú prácu.  Jednoducho,  super deň!

            Špeciálne poďakovanie patrí pánovi školníkovi za technickú podporu a triede septime za organizačnú pomoc. Ďakujeme:)

        • 98. ročník Medzinárodného maratónu mieru aj s našou účasťou
          • 98. ročník Medzinárodného maratónu mieru aj s našou účasťou

            Medzinárodný maratón mieru (MMM)  v Košiciach je najstarším maratónom v Európe a po Bostonskom maratóne je druhým najstarším vo svete. 3. 10. 2021 sa uskutočnil už 98. ročník tohto podujatia  pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej,  v  ktorom sme mali česť súťažiť aj my, a to v kategórii „Juniorská štafeta MMM“. Náš štvorčlenný štafetový tím tvorili žiaci 3.A triedy – Tatiana Šebová a Marko Čuhanič,  a za učiteľov súťažili RNDr. Ľuboslava Mižaková a Mgr. Michal Hlivák. Všetci štyria sme úspešne reprezentovali naše gymnázium s veľkým oduševnením a vypätím všetkých fyzických síl.  Atmosféra bola výborná...  Zvládli sme to!

        • Literárny Kežmarok očami ocenenej Emky
          • Literárny Kežmarok očami ocenenej Emky

                        V dňoch 29.9. a 30.9. 2021 som sa zúčastnila vyhlásenia výsledkov autorskej súťaže Literárny Kežmarok. V deň príchodu sa pred lýceom v Kežmarku uskutočnilo slávnostné otvorenie trojdňového programu,  neskôr v Drevenom artikulárnom kostole prebehlo odovzdávanie cien, získala som  čestné uznanie v III.  kategórii (próza). Večer priniesol bohatý kultúrny zážitok v podobe koncertu jazzovej kapely, dramatickej scénky a interview s hosťami v artikulárnom kostole (medzi nimi bola aj ambasádorka LK Tamara Šimončíková Heribanová). Vo štvrtok 30.9. som sa zúčastnila seminárov o P. O. Hviezdoslavovi a Jánovi Chalupkovi, ktorým bol tento ročník Literárneho Kežmarku venovaný. Mala som možnosť stretnúť sa aj s predsedníčkou  poroty v našej kategórii Monikou Kompaníkovou, ktorá trefne vystihla, čo bolo v mojom súťažnom texte dobré a čo, naopak, je potrebné vylepšiť.  Počas oboch dní som stretla mnoho skvelých a najmä inšpiratívnych ľudí, ktorí so mnou zdieľajú lásku k literatúre. Zapojiť sa do súťaže určite odporúčam všetkým mladším spolužiakom, môžu získať nezabudnuteľný zážitok,  nové kamarátstva, ale hlavne veľa, veľa inšpirácie.

                                                                                                          Ema Hudáková (4. A)

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje