• Novinky

          • Vianočný pozdrav

            Milí naši žiaci, rodičia a kolegovia,

            máme pred sebou najkrajšie dni roka. Na dvere už zaklopali Vianoce,  sviatky spojené s láskou, rodinou a šťastím. Preto mi dovoľte, aby som vám všetkým poprial, aby ste ich prežili zdraví v kruhu svojich najbližších, aby ste na chvíľu zabudli na všetko zlé a komplikované, čo ste museli riešiť. Jednoducho buďte šťastní a užite si neopakovateľné čaro vianočného stromčeka, sviatočnej večere, hmotných či nehmotných darčekov a hlavne blízkosť ľudí, ktorých máte najradšej.

            Už o pár dní sa skončí ďalší kalendárny rok. Rok 2020, rok zaujímavý číslom, ale najmä zvláštny, neobyčajný a nesmierne ťažký udalosťami, ktoré ho sprevádzali. Veľmi dobre vieme, čo všetko sme tohto roku museli prežiť. Uvidíme, čo nám to v budúcnosti dá, ako sa to prejaví, či nás to niečím obohatilo, alebo nás to iba poriadne zaťažilo a vyčerpalo. Príroda ukázala svoju silu a iba čas ukáže, akí sme silní my a ako sme tento problém zvládli.

            Do nového roka si spoločne poprajme, aby bol lepší ako ten predošlý. Zaželajme si, aby sme boli zdraví a mohli sa tešiť z bežných vecí, aby sme sa nebáli stretnutí a objatí s blízkymi ľuďmi, aby sme sa tešili zo všedných dní strávených doma, v škole či v práci, v kruhu priateľov.

            Prajem všetkým

            nech máte krásne Vianoce,

            kde sa stromček ligoce,

            kde vládne pokoj a pohoda,

            nechýba dobrá nálada.

            Nový rok nech je úspešný,

            každého niečím poteší.

            Nech korona padne na kolená

            a návšteva škôl nech je dovolená.

            Nech zdravíčko nám všetkým slúži

            a každý získa, po čom túži...

            Mgr. M. Mižák 

          • 14. ročník kampane Červené stužky 2020

            Naša škola sa aj tento rok zapojila do kampane pod názvom Červené stužky. Popri iných zaujímavých aktivitách sme sa zapojili aj do online BIO-PSY-SOC olympiády pre žiakov základných a stredných škôl. Žiaci, ktorí absolvovali tento test museli ukázať svoje vedomosti z biológie človeka, psychického zdravia a sociálnych vzťahov so zameraním na tému HIV/AIDS. V olympiáde súťažilo okolo 320 žiakov ZŠ a SŠ z celého Slovenska, a preto nás veľmi teší, že medzi víťazmi olympiády sú aj mená týchto našich žiakov – Dominik Cipa (sekunda), Bianka Petrová (3.A), Ema Hudáková (3.A), Alexandra Nováková (4.A). Gratulujeme a ďakujeme.

          • Zemplínske pero 2020 v digitálnom priestore

            Literárne súťaže sú na to, aby si autori vypočuli názory poroty a videli svoju tvorbu v súvislosti s inými autormi. A to je aj poslaním 22. ročníka regionálnej súťaže pre začínajúcich autorov Zemplínske pero. Do aktuálneho ročníka tejto súťaže sa svojimi prozaickými prácami zapojili dve žiačky nášho gymnázia a Terezka Stašková (sekunda)  svojou poviedkou Neobyčajne obyčajný deň vybojovala v I. kategórii 2. miesto.

            Terezka, ďakujeme, srdečne blahoželáme a prajeme  veľa tvorivých síl a  nápadov!  

             

          • Prieskum KSK k návratu žiakov do škôl

            Vážení rodičia/zákonní zástupcovia žiakov,

            zriaďovateľ nás poveril zrealizovaním ankety ohľadom návratu žiakov do škôl. Napriek tomu, že dátum návratu už nie je aktuálny, prosíme Vás, aby ste sa zúčastnili na hlasovaní v tejto ankete. 

            Ďakujeme a pripájame výzvu od zriaďovateľa. 


            Vážení rodičia,

            v prípade, ak by rozhodnutím Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR došlo od  08.12.2020 k návratu žiakov k prezenčnej forme vyučovania za podmienky, že sa žiak a jeden zákonný zástupca pretestuje antigénovým testom resp. individuálne PCR testami a pre otvorenie škôl by bola podmienka 70% pretestovaných žiakov škôl tak....( zaškrtnite jednu z možností)

            -          Mám záujem o pretestovanie a návrat od 08.12.20200

            -          Nemám záujem o pretestovanie a návrat od 08.12.2020“

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje