• Novinky

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

            V postupovej súťaži v prednese slovenských povestí s názvom Šaliansky Maťko sa v krajskom kole súťažnej prehliadky dňa 25. 03. 2024 umiestnila na krásnom 2. mieste žiačka prímy Soňa Kudláčová. V konkurencii 11 súťažiacich, výhercov okresných kôl  súťaže v rámci Košického kraja, Soňa potvrdila svoje recitátorské kvality. 

            Soničke srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v práci s umeleckým slovom!

          • Ponožková výzva

            Zapoj sa do Ponožkovej výzvy, ktorá sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu.

            Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom.

            Vďaka informovanosti a nášmu pozitívnemu príkladu môžeme búrať predsudky a pomôcť týmto ľuďom, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti, mali šancu na bežné vzdelávanie či dostali príležitosť na prácu, a tak žili plnohodnotný život.

            Stačí, ak si vo štvrtok 21. marca, obuješ 2 rozdielne ponožky.

            Aj takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • Dva tímy – dve pekné umiestnenia v kraji – Turnaj mladých fyzikov 2024 – krajské kolo

            Naši žiaci opäť potvrdili, že na našom gymnáziu vyrastajú študenti, ktorých zručnosti sú minimálne porovnateľné so žiakmi z ktorejkoľvek strednej školy v kraji. Opäť sme úspešne reprezentovali naše gymnázium na krajskom kole Turnaja mladých fyzikov, ktoré sa uskutočnilo 20. februára na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. 

            Naše tímy a ich umiestnenie v Košickom kraji:

            4. miesto – Hana Hamadejová (septima), Šarlota Michalková (sexta), Alžbeta Kavková (kvinta)

            6. miesto – Peter Gavula (2. A), Samuel Slivka (sexta), Adam Jaško (kvinta)

            Výsledné hodnotenie škôl:

             

            A čo hovoria samotní súťažiaci?

            Samo: „Súťaž nám priniesla nie len množstvo vedomostí z rôznych oblastí fyziky, ale aj príležitosť zlepšiť svoju oponentúru a argumenty, ako aj prejav pred publikom a porotou. “

            Betka: „Dostali sme možnosť odprezentovať úlohy, na ktorých sme tvrdo pracovali a do ktorých sme vložili množstvo času, práce a hlavne aj trpezlivosti, ktorú sme museli mať, keď nám naše pokusy nie vždy vychádzali.“

            Peter: „ Máme to za sebou! Makali sme a našu školu sme úctyhodne reprezentovali, tak nám zatlieskajte a doprajte šťastie v ďalšom kole. “

            Viac na https://www.tmfsr.sk/sk/aktuality/238

            Ľ. Mižáková

          • 70. ročník okresnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum v Michalovciach zorganizovali 12. 03. 2024 v Dome kultúry v Sobranciach 70. ročník okresnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažná prehliadka bola určená žiakom základných škôl a OGY. Naše gymnázium malo zastúpenie v II. kategórii v poézii i v próze.  Žiačky prímy si v konkurencii svojich rovesníkov počínali naozaj výborne. Soňa Kudláčová získala 1. miesto v kategórii próza a Nella Žoffčáková obsadila v kategórii poézia 2. miesto s postupom do krajskej prehliadky súťaže.

            Obom šikovným žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov v ďalšom kole súťaže!

          • Oznam Školského parlamentu GYMSO

            Ahojte! Týmto príspevkom by sme Vás chceli informovať o našich účtoch na Instagrame: spygmso_ a Facebooku: Školský parlament GYMSO, ktoré vznikli za účelom pridávania aktivít, na ktorých pracuje náš školský parlament. Zároveň by sme Vás chceli poprosiť o sledovanie a zdieľanie našich profilov medzi ostatnými študentmi našej školy. 

          • Školské kolo Ekonomickej olympiády

            V rámci predmetu občianska náuka sa aj naši žiaci z tried tercia a kvarta zapojili do školského online kola Ekonomickej olympiády. V tomto kole súťažili prihlásené základné školy a osemročné gymnázia z celého Košického samosprávneho kraja. Veľkým potešením pre nás bolo vyhodnotenie, keď medzi 50 najúspešnejších žiakov sa na 8.mieste umiestnil náš kvartán Tadeáš Mižák a na 15.mieste Matej Fečik, takisto žiak kvarty.
            Chlapci, je to krásny úspech. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. Veríme, že získané poznatky z oblasti ekonomiky a finančnej gramotnosti v živote využijete.

        • Znovu na cestách s Erasmus+
          • Znovu na cestách s Erasmus+

            Polovicu  mobility Erasmus+ máme za sebou. Úspešne sme zvládli prvú časť – spoznávanie kultúry a histórie hlavného mesta Madrid. Okúsili sme z každého rožka troška – Palacio Royal, katedrálu, zapózovali pri „cestovateľovi“ Donovi Qichotovi, prešli sa obrovským hlavným námestím Plaza Mayor a napokon sme si užili pohľad na mesto z rooftop terasy hotela Riu Plaza. Prvý pracovný deň na miestnej škole v Santa Amalia bol venovaný vzájomnému poznávaniu sa účastníkov, prezentáciám o partnerských krajinách, mestách a školách a nakoniec aj privítaniu na mestskej radnici. Dnes sme si konečne užili španielske slniečko počas „field trip“ do starodávneho mestečka Trujilla. Naši hostitelia nám ukázali a predstavili časť svojej histórie siahajúcej až do dôb pred Kristom a v centre si všetci účastníci mohli vyskúšať 3D tlač, programovanie robotov i grafické spracovanie a výrobu reklamných polepov na plotteri.

          • Študentský ples 2024

            Plesová atmosféra je neobyčajná tým, že sa naši gymnazisti stretávajú pri tejto príležitosti iba raz ročne. V sobotu, 10.2.2024, zažiarila každá ženská nalíčená tvár a zablyšťali sa všetky pánske topánky vrátane tanečného parketu, pretože tradičný študentský ples sa niesol v duchu skvelej nálady v tónoch hudby, chutného jedla a zábavy s priateľmi. Vďaka patrí žiakom Septimy a 3.A, ktorí sú zodpovední za realizáciu plesu a aj všetkým tým, ktorí svojou prítomnosťou obohacovali spoločne strávený čas.

          • Šaliansky Maťko

            Dňa 22. 2. 2024 sa konalo v CVČ v Sobranciach okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí pod názvom Šaliansky Maťko. Na 29. ročníku tejto postupovej súťaže našu školu reprezentovala v III. kategórii Soňa Kudláčová – žiačka prímy. Soňa v súťaži zdolala svojich konkurentov, súťažiacich 6. a 7. ročníkov ZŠ, a bude nás reprezentovať v krajskom kole súťaže.

            Soničke srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa úspechov v práci s umeleckým slovom!

          • Každý úspech si ceníme!

            Býva dobrým zvykom, že po zverejnení výsledkov súťaží pán riaditeľ osobne zablahoželá našim gymnazistom a poďakujem im za úspešnú reprezentáciu gymnázia v jednotlivých súťažiach a olympiádach. V stredu, 21. 02. 2024,  sa uskutočnilo jedno z takýchto príjemných stretnutí, a to so žiakmi, ktorí úspešne zabojovali v okresnom kole Dejepisnej olympiády.

            Žiaci, ktorí sa zúčastnili okresného kola Dejepisnej olympiády:

            kat. F: Lukáš Krkoška – príma – 1. miesto

            kat. E: Gabriel Kalvin – sekunda – 3. miesto

                        František Horňák – sekunda – 4. miesto

            kat. D: Katarína Žeňuchová – tercia – 2. miesto

                         Filip Kalkahuz – tercia – 3. miesto

            Srdečne blahoželáme, ďakujeme!

    • Kontakty

      • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
      • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
      • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
      • IČO: 00161187
      • DIČ: 2020740623
      • www.gsobrance.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje