• Novinky

          • ŠTUDENTSKÉ  VIANOCE 2019

            V rýchlom behu dní nášho uponáhľaného sveta aj tak vždy príde čas Vianoc. Čas sviatočný, čas výnimočný, čas priam zázračný. Prichádza k nám  so všetkým, s čím si spájame najkrajšie sviatky roka. A u  nás, v našom gymnáziu, sú vianočné sviatky už tradične spojené so  ŠTUDENTSKÝMI VIANOCAMI.  Ako to zaznelo  v piesni v podaní kvarty : „Nechajme starosti, trápenia,  hádky, poďme sa spoločne prejsť do rozprávky. Všetci  sa  náhlime, zastavme čas, najkrajšie Vianoce sú iba v nás!“

            A tak sme aj urobili. V piatok 20. 12. 2019 sme v Dome kultúry v Sobranciach prežili krásny predvianočný deň plný nielen vianočných piesní, tancov a videí. Milým spestrením vianočného programu bolo aj blahoželanie nášmu pánovi riaditeľovi, ktorý práve v tomto čase oslavuje svoje životné jubileum. A keďže našu gymnaziálnu rodinu na jeden projektový týždeň v septembri rozšírili učitelia a žiaci partnerských  projektových škôl z Poľska a Talianska,  vznikli nové priateľstvá, netradične strávené krásne  chvíle, napríklad roztancované pódium počas Európskeho dňa jazykov za tónov poľskej polonézy.  Ako sa našim študentom darí príprava na ďalšie projektové stretnutie v marci v talianskej Sicílii?  Výborne! Presvedčili nás o tom tancom a spevom študenti sexty a 3. A.

                         Čo ešte dodať? Blížia sa tie krásne chvíle vianočné, v láske, šťastí prežime  ich spoločne. Veď nie sú dôležité dary, hlavne nech sa  nám všetkým čo najviac darí!   Najkrajšie darčeky, tie nie sú v škatuliach, sú ukryté tam, niekde v hĺbke, v nás. Skúsme si ich na Vianoce priať, možno ich prinesie ten, kto nás má rád.

                                                                                                                                     Krásne Vianoce a úspešný rok 2020!

            Fotografie z tohto dňa si môžete pozrieť v galérii.

          • Exkurzia nielen za poznaním...

            My, sekundáni, sme  spolu s našimi kamarátmi primánmi vo štvrtok 28. 11. 2019 navštívili hvezdáreň v Michalovciach(hehe - hviezdy medzi hviezdami). Tam  sme sa dozvedeli čo-to o pozorovaní hviezd.  Vypočuli a pozreli sme si zaujímavú prezentáciu o príprave a výcviku kozmonauta, ktorý musí spĺňať prísne kritéria výberu.  Mimochodom, vedeli ste, že iný názov, ktorý sa používa pre kozmonauta, je taikonaut a pochádza z čínštiny?

            Ešte stále plní energie sme navštívili Zemplínske múzeum v Michalovciach, v ktorom sa nám veľmi páčilo. Aj keď nás moderné prvky múzea (hovoriace hlavy, zaujímavo  umiestnené exponáty) veľmi zaujali,  s obdivom sme si poobzerali  aj staršie vystavené exponáty. Naša spolužiačka Soňa si  v jednej z miestností múzea zahrala na skutočne historickom klavíri a  jej krásne melódie nám príjemne ulahodili. 

            Skvelou bodkou za zaujímavou exkurziou bola Laser Game Michalovce. My, sekundáni, skúsení to borci, sme po prvýkrát voviedli kamarátov primánov do nášho "bojového sveta", ktorý sa  im riadne zapáčil. Opäť sme prežili jeden úžasný deň "gympľarikov", za ktorý sa chceme poďakovať aj našim pani profesorkám triednym.

                                                                                                                             Šarlotka a Zuzka

                                                                                                                                sekunda OGY

        • Červené stužky 2019
          • Červené stužky 2019

            Červené stužky sú symbolom boja proti chorobe AIDS, sú symbolom 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS a sú aj symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS. Tento rok je to už trinásty ročník. Naša škola sa zapája do tejto kampane každý rok rôznymi aktivitami napr. aj pripnutím a nosením  červenej stužky.

             

             

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje