• Novinky

          • Návšteva ministerky školstva

            Dňa 22.10.2019 poctila naše mesto a gymnázium svojou návštevou ministerka školstva Martina Lubyová spolu s mládežníckou delegátkou Slovenskej republiky pri OSN, Petrou Pauerovou a minuloročným delegátom Dominikom Porvažníkom. Delegátka počas návštevy oboznámila našich žiakov so svojou agendou, činnosťou OSN a Cieľmi udržateľného rozvoja, ku ktorých napĺňaniu sa zaviazalo všetkých 193 členských štátov OSN. Keďže hlavnou témou prednášky bola ochrana životného prostredia, delegátka hovorila najmä o praktických tipoch na každý deň, ktorými študenti môžu pomôcť zachovať našu planétu aj pre ďalšie generácie.

            V druhej časti prednášky sa Dominik Porvažník venoval téme mediálnej gramotnosti, falošným správam a dezinformáciám, ktoré sa šíria na internete. Poukázal na spôsoby ako sa nenachytať, ako ich odhaliť a ľahšie sa dopátrať pravdy.

            Dúfame, že sa našim žiakom prednáška páčila a že ich motivovala natoľko, aby sa nebáli prevziať iniciatívu v otázkach verejného diania, lebo práve oni majú moc meniť tento svet k lepšiemu.

          • Plavecký výcvik v podaní prímy a sekundy

            My, primáni, sme odštartovali štúdium na Gymnáziu v Sobranciach  vo veľkom štýle. Zúčastnili sme sa plaveckého výcviku spolu so sekundou v dňoch 14. - 16. októbra 2019 v hoteli  CHEMES. Bol to náš prvý výlet s novou triedou a  novou pani  profesorkou. Viac sme sa spoznali a veľmi sme si to užili. Plávali sme dvakrát  do dňa, ráno a poobede, a zvládli sme  rôzne plavecké štýly. Potom sme šli  na prechádzku po Zemplínskej šírave. Večer sme mali milého hosťa, nášho pána riaditeľa, s ktorým sme si  vychutnali spoločnú grilovačku.  Víťazom plaveckých pretekov boli Xaver a Nina. Nina získala aj titul SUPERŠAMPIÓN bazéna za perfektný plavecký štýl a najrýchlejší čas.

            Bol to pre nás nezabudnuteľný zážitok!

                                                                     primánka Soňa

          • Inovačný workshop

                     Inovačný workshop je jednou z činností národného projektu inovujme.sk, realizuje ho Slovenská inovačná a energetická agentúra. „S nástupom digitalizácie vo všetkých oblastiach je čoraz dôležitejšie rozvíjať u mladých ľudí vlastnosti, ktoré stroje nikdy nenahradia. Medzi kľúčové charakterové črty budúcnosti patrí kreativita, flexibilita, kritické myslenie či komunikačné zručnosti. Práve tie sú predmetom inovačného workshopu pre študentov stredných a vysokých škôl," hovorí generálna riaditeľka SIEA Alexandra Velická.

                  Dňa 18. 9. 2019 sa workshopu zúčastnili študenti 4. A a oktávy.  Okrem teórie, hier, kvízu a testov (kde študenti dosiahli nadpriemerné výsledky) sa počas workshopu študenti naučili techniku, prostredníctvom ktorej prichádzajú na nové nápady na určenú tému. Téma, ktorú počas dňa naši študenti spracovali mala názov: Revitalizácia parku. Pozvanie na záverečné prezentovanie kreatívnych nápadov prijala aj pani Kašajová, pracovníčka školského úradu v Sobranciach.

          • Oznam o voľnom pracovnom mieste - čiastočný úväzok

            Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance oznamuje, že od 1. 12. 2019 máme voľné pracovné miesto na čiastočný úväzok na pracovnú pozíciu učiteľ všeobecnovzdelávacích predmetov s aprobáciou INFORMATIKA.

            Kategória a podkategória pedagogických zamestnancov: učiteľ strednej školy

            Kvalifikačné predpoklady:

            • ukončené vysokoškolské vzdelanie II. stupňa podľa vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov

            Iné požiadavky v súvislosti s obsadzovaným pracovným miestom:

            • bezúhonnosť
            • zdravotná spôsobilosť
            • ovládanie štátneho jazyka

            Požadované doklady: 

            • Vysvedčenie o štátnej skúške a diplom o riadnom ukončení vysokoškolského štúdia

            II. stupňa v príslušnom študijnom odbore

            • Životopis
            • Odpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace
            • Lekárske potvrdenie o telesnej a duševnej spôsobilosti

            Kontakt:

            Žiadosti o prijatie do zamestnania posielajte  poštou alebo mailom do 15. 11. 2019.

          • Svetový deň zvierat

            4. október je už  od roku 1931 vyhlásený za Svetový deň zvierat. Zaiste je medzi Vami, naši žiaci,  veľa milovníkov zvieratok, o ktoré sa s láskou staráte. Bohužiaľ,  stále je veľa tých, o ktorých ich rodiny stratili záujem, alebo dokonca zakúsili hlad, bolesť a utrpenie. Práve preto Vás vyzývame, ak máte doma nejaké nepotrené deky, hračky alebo krmivo pre psíkov a mačičky, prineste ich od 7.10. Mgr. Styrančákovej.  S jej pomocou sa dostanú k zvieratkám v  michalovskom útulku. 

            Vopred ďakujeme.

             

            den_zvierat.pdf​​​​​​​

          • Reportáž o projekte Erasmus+ v Sobranskom magazíne

            V nasledujúcom videu si môžete pozrieť reportáž, ktorá bola spracovaná počas výmeny študentov v rámci projektu Erasmus+. Ako si môžete prečítať v predchádzajúcich príspevkoch, v dňoch 23.10 až 29.10.2019 sme v rámci projektu Preserve and share folk traditions privítali svoje partnerské školy a projektové aktivity sme spojili s dlhoročnou aktivitou našej školy v rámci Európskeho dňa jazykov. Toto spojenie viedlo k úžasnému predpoludniu plného jazykovej  a kultúrnej rôznorodosti. Ešte raz v mene nášho gymnázia i v mene realizátorov projektu ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k mimoriadne vydarenej akcii. 

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje