• Novinky

          • Správna voľba povolania

            Dňa 25.októbra 2018 sa naši študenti aktívne zúčastnili podujatia „Správna voľba povolania“ v priestoroch telocvične Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Cieľom tejto akcie bolo poskytnúť  verejnosti, a najmä žiakom 9.ročníka, prehľad o možnostiach stredoškolského štúdia na školách v pôsobnosti nášho kraja. Našu školu prezentovali študenti 1.A a 2.A triedy so zaujímavým stánkom, ktorý sa niesol v duchu tradícii a pripomenul svetu, že naše gymnázium slávi 70.výročie založenia.

            Pevne veríme, že sa s niektorými z deviatakov opäť uvidíme aj počas Dní otvorených dní 2019 a následne v septembri po úspešnom zvládnutí prijímacích skúšok.

          • Ruská pieseň nad Dunajom

            V kúpeľnom meste Trenčianske Teplice sa 20. októbra s veľkým úspechom konal galakoncert 8. ročníka Ruského kultúrneho festivalu pod názvom Ruská pieseň nad Dunajom. V závere dvojdňového súťažného festivalu vystúpili najlepší interpreti z radov ruských krajanov a účinkúcich spevákov z radov žiakov a učiteľov.

            Podujatie sa konalo s podporou Vlády mesta Moskva, Zväzu Rusov na Slovensku, zastupiteľstva agentúry Rossotrudničestvo na Slovensku a vlády Slovenskej republiky.

            Pozvanými hosťami festivalu boli duo Medový mesiac z Moskvy, ktorí zaspievali  niekoľko  skladieb z ich repertoáru. Na záver koncertu všetci účinkujúci spoločne zaspievali záverečnú pieseň Brezy.

            Našu školu na festivale reprezentovali žiačky sexty Dominika Mirdová, Nikola Širochmanová a Miriam Kotercová, na harmonike ich doprevádzal Daniel Pastirik z 3.A. Ďakujeme im za zviditeľnenie našej školy takou formou.

          • Exkurzia do rozprávkového Schönbrunnu či veľkolepého Stephansdomu

                 Endlich Wien! Túto vetu si dňa 3.10.2018 povedala  posádka štyridsiatich piatich členov Gymnázia v Sobranciach a vydala sa na vytúženú cestu do západných končín našej krajiny, ale i mimo nej, aby na vlastné oči uvidela sídlo  bývalých kráľov a cisárov malebného Rakúska.  Aj keď sa asi osemhodinová cesta  zdala byť chvíľami nekonečná, túžba prechádzať komnatami krásnej a vzdelanej  Sissi bola oveľa silnejšia.  

                 Po dosiahnutí cieľa a po vybalení  batožiny v útulnom a  veľmi príjemne pôsobiacom rezorte Hotel Plus sme sa porúčali na skúšku zrelosti a umeleckého cítenia. Prvý večer exkurzie patril nám a  Slovenskému národnému divadlu. Mnohí z nás tu boli prvýkrát a možnosť vidieť vynikajúcich slovenských hercov naživo predčila všetky naše očakávania.

                  Nasledujúci deň nadišla chvíľa, na ktorú sme všetci  čakali. Hlavným bodom programu  bola Viedeň. Spočiatku sme si obzreli rozprávkový Schönbrunn a potom nasledovala podrobná prehliadka interiéru zámku a poznávanie jeho histórie. To však nebolo všetko. Čakal nás ešte veľkolepý Stephansdom a po ňom sme si užívali  atmosféru rakúskeho hlavného mesta s našimi aj zahraničnými turistami. Posledný deň exkurzie bol venovaný návšteve historického  Bratislavského hradu, prešli sme sa aj po starej  Bratislave, ale aj po Moste SNP. Výhľad na Dunaj bol očarujúci.

                 Plní nadšenia a zážitkov sme sa vrátili naspäť domov. Oplatilo sa vidieť a zažiť, to nám verte.

            Žiaci septimy

          • Európsky deň jazykov 2018

            Každoročne celá Európa 26.septembra oslavuje Európsky deň jazykov,vznik ktorého je zviazaný s vyhlásením druhého tisícročia  za éru polyglotov organizáciou UNESCO.

            Hlavný význam tohto sviatku spočíva v zachovaní mnohojazykovej Európy.

            V našej škole je už tradíciou pripomenúť si tento jazykový sviatok formou žiackych prezentácií a súťaží v rámci troch cudzích jazykov, ktoré sa vyučujú v našej škole - anglického,ruského a nemeckého. 

            Keďže rok 2018 je Rokom kultúrneho dedičstva, za tému tohtoročného EDJ sme si zvolili  Mestá a miesta. Naši žiaci tak zažili  zaujímavý deň plný nových poznatkov, ktoré si tentokrát osvojili  hravým a hlavne súťažným spôsobom. Ak sme zaujali vašu pozornosť, viac sa dozviete, ak si pozriete našu galériu fotografií z tohto dňa. 

      • Kontakty

        • Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
        • kancelária: 056/652 10 20, riaditeľňa: 056/652 24 64, školská jedáleň: 0917 912 675
        • Kpt. Nálepku 6, 073 01 Sobrance, Slovakia
        • IČO: 00161187
        • DIČ: 2020740623
        • www.gsobrance.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje